Kan du lide at læse en udstilling? så er denne måske noget

Ofte kommer jeg der uden et mål, jeg holder af at lade mig overraske. Bag hvert et hjørne er muligheden for en ny overraskelse, en ny øjenåbner. Måske er det i dag jeg støder på noget der vil forandre den måde jeg opfatter verden, eller mig selv. Måske vil det bare inspirerer mig.

Da jeg træder ind i Godsbanens tyndt befolket rustikke lokaler ved Spiselauget, glider mine øjne hen over 4 forskellige udstillinger. En skiller sig ud. Det er en plakat udstilling. ”RETHINK Rader. 3×3 – Unikke Koncertplakater” lavet af: Mormor, Simon Gorm Eskildsen og Anders Cold

Med knald på farverne og et stærkt grafisk udtryk, påkalder de sig min opmærksomhed. Dog synes det ikke at virke, for nok ser jeg på dem, men bliver ikke draget af dem. I stedet finder jeg de andre 3 udstillinger ganske spændende, jeg ved nærmest ikke hvorfor en jeg skal se og læse først.

IMAG1732[1] IMAG1731[1]

De 3 andre udstillinger har alle det tilfældes at de indeholder mange ord, og indeholder en fortælling. De taler helt sikkert til den indre dramaturg i mig, historiefortælleren.

Som jeg træder nærmer vælger jeg at læse og se udstillingen, og derefter læse spisesedlen, der forklarer hvad udstillingen handler om. Det er noget jeg ofte gør. På denne måde får jeg mulighed for at fortolke udstillingen på min egen måde, den kan inspirerer mig, og jeg modtager den med et åbent sind. Efterfølgende læser jeg hvad tankerne der er bag, og kan så se om jeg selv var kommet frem til det på egen hånd eller ej. Ikke alting behøver en forklaring, nogle ting skal barer opleves.

Dette har sin berettigelse da jeg går i gang med at læse mig igennem udstillingen;” Contemporyray Museum Of Literature”. Udstillingen består af udsnit fra litteratur. Smukt opsat i glas og ramme.Er man meget vant i bøgernes verden vil man hurtigt genkende hvor citatet er fra. Dog er det skønt at se at der ikke er valgt klassiske citater eller for den sags skyld klassiker i den forstand. Et stort spontant smil bredte sig over hele mit ansigt da jeg opdagede at jeg stod og læste ”Gummi Tarzan”. Læser man om Museurt vil man opdage at det er et rejsende projekt, der ikke har til huse et bestemt sted, men laver projekter, som det så udstiller rundt om i Aarhus, hvor det er muligt.

IMAG1729[1] IMAG1730[1]

”365Historier” blev den anden udstilling jeg læste. Smukke tryk der indeholdt, små fortællinger slupleret af en enkel illustration. Ophængt i glas og ramme. Forfatteren bag er Louis Jensen som også har signeret alle tryk. Fortællingerne var finurlige og til tider gådefulde. Der hang ikke 365 tryk men kun et udsnit. Man kunne læse at de alle 365 før havde været udstillet på Godsbanen.

IMAG1727[1] IMAG1728[1]

”Aarhus i Litterære Fragmenter”, var den sidste udstilling jeg læste mig igennem, denne var suppleret af fotografiet. Igennem fotografier taget vi med på tur igennem Aarhus, både via hverdagsbilleder og et mere kunstfærdige udtryk ser og oplever vi byen. Dette suppleret af små fortællinger, nogle næsten uhyggelige mens andre tager udgangspunkt i hverdagsliv. Udstillingen skal ses som en alternativ litteratur guide igennem Aarhus. Forfattende bag er blandt andet: Svend Åge Madsen, Anne Friss og Yahya Hassan. Fotograf: Simon Skipper Christiansen.

IMAG1726[1] IMAG1725_1[1]

Ser jeg enkeltvis på de 4 udstillinger fordeler stjernerne sig sådan:

”RETHINK Rader. 3×3 – Unikke Koncertplakater”: 1 stjerne

“Contemporyray Museum Of Literature”: 3 stjerner

“365Historier”: 2 stjerner

”Aarhus i Litterære Fragmenter” : 2 stjerner

 

Når det så er sagt, så har jeg ikke nogen speciel viden om grafisk arbejde, jeg kan kun udtale mig om hvad der fanger min opmærksomhed og hvad jeg synes om.

Tager man alle 4 udstillinger og ser på dem samlet set så, så er det ganske godt tænkt. Der er noget i den samlede udstilling for næsten alle. Tryk, fotografi, tekst og grafik. Dette betyder at den overordnede udstillingen taler til et bredt publikum og derved vil ramme mange. Samspillet gør at de enkelte udstillinger supplerer hinanden og derved løfter det.

Derfor giver jeg den samlede udstilling på Godsbanen 3 stjerner

Se kommende udstillinger osv. på Godsbanen her: http://godsbanen.dk/kalender/

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s