Der findes stadig ting i denne verden der er ganske gratis, og af høj kvalitet

Museu Colecção Berardo

Gratis… Ja der findes stadig kunstperler der er ganske gratis. José Berardo er mangemilliardær og Portugals største kunstsamler. Hans samling kan måle sig med de bedste i verden, vi finder kunstner som Picasso, Warhol, Pollock, Liechtenstein til vores danske Asger Jorn. Og så er det ganske gratis at komme ind.

Når ferien går til Lissabon er der et væld af sites man kan besøge, er man taget til området ”Belém” hvor blandt andet Rio Tejo og det berømte kloster Mosteiro dos Jerónimos ligger bør man ikke snyde sig selv for et besøg på Museu Colecção Berardo, et for mange ukendt kunst museum. Dette er et oplagt valg når man skal ud af middagssolen for en tid.

Museu Colecção Berardo. Fotograf: Joan Andersen

Museu Colecção Berardo. Fotograf: Joan Andersen

Museu Colecção Berardo består af to permanente udstillinger (1900-1960)og(1960-2010)disse suppleres med midlertidige udstillinger, samt et udeområde med moderne skulpturkunst.

Overordnet fremstår Museu Colecção Berardo som et professionelt og velholdt museum, med souvenirbutik, reception der tager imod gæsterne samt gratis programmer over de forskellige udstillinger.

Museu Colecção Berardo. Fotograf Joan Andersen

Museu Colecção Berardo. Fotograf Joan Andersen

Når man ankommer til Museu Colecção Berardo bliver man mødt af moderne skulpturkunst, har man ikke lyst til at gå på opdagende indenfor kan det være en fornøjelse i sig selv at gå en tur rundt om bygningen. Den er i sig selv meget skulpturel og suppleres smukt af den moderne kunst og en ganske moderne anlagt have.

Tager vi et kik på de permanente udstillinger er de inddelt i kategorier Amican Pop-Art, Informalisme osv. Når man træder ind i et nyt rum finder man en lille forklaring på portugisisk og engelsk, enkel og overskueligt. Udstillingerne består hovedsageligt af billedkunst, men brydes af skulpturer kunst som Anton Gormly og min egen favorit Nelson Cardoso, (The Roundop 2010) dette giver udstillingen ekstra liv.

Nelson Cardoso, (The Roundop 2010) Fotograf: Joan Andersen

Nelson Cardoso, (The Roundop 2010) Fotograf: Joan Andersen

De to midlertidige udstillinger, der er på programmet lige nu er: ”NOVO BABCO Photo 2015” (17/06-11/10 2015) og ”Your body is my Body (17/04-27/09 2015)

NOVO BABCO Photo 2015 er en foto- og videoudstilling af tre kunstner: Ângela Ferreira, Ayrson Heráclito og Edson Chagas. Udstillingen fungerer som et frisk pust i forhold til de permanente udstillinger. Man kan tydeligt se at der er nutidige tendenser i den, om det så falder i ens smag eller ej.

Your body is my Body er en plakat udstilling der indeholder plakater fra både Portugal og udlandet. Disse er opdelt i årstal og emner, hvilket gør det nemt at gå på opdagelse. Skal man have det fulde udbytte af de portugisiske plakater som har en overvægt i udstillingen, skal man dog kunne sproget eller have en ordbog af en slags med sig.

Your body is my Body. Fotograf: Joan Andersen

Your body is my Body. Fotograf: Joan Andersen

Når du er færdig med at se på kunst og trænger til at fordøje alle indtryk vi jeg foreslå at man sætter sig på cafeen der hører til museet, ”Este oeste”. De har et bredt udvalg af delikate rettet fra Pizza, salater til Sushi, til rimelige priser. Jeg selv kan anbefale deres pizza og et glas af husets hvidvin.

Denne perle i Lissabon får 4 stjerner her fra

Læs mere om Museu Colecção Berardo på www.museuberardo.pt

Besøg Este oeste cafeen på www.esteoeste.pt

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s