Smuk talentkonkurrence på dansescenen.

I et hæsblæsende tempo kommer pulsen op. Muskuløse kvinder og mænd danser intenst i ca. en times tid. Og som sveden glinser på deres smukke kroppe. Påmindes jeg hvor dårlig form jeg er i. Efter 10 min. løb ankommer jeg i sidste øjeblik, puster og stønner til min plads i Bora Boras store sal.

Forestillingen ”7 Runer” af koreograf Lene og Boels Next Zone-kompagni kan ses på Bora Bora Aarhus d. 22. og 23. februar.

Danseforestillingen ”7 Runer” er en intens oplevelse. Stærkt inspireret af nordisk mytologi, vikinger og filmen “Hunger Games”. Skabes der smukke billeder of krigeren, menneskers magt forhold, kærlighed samt naturen.

Next Zone

Pressefoto : Next Zone

Danseforestillingen har en helt særlig og ganske fantastisk lyd side komponeret af Rex Casswell. Den bakkes op af et varierende og smuk lysdesign.

Igennem forestillingen møde vi de 7 Runer som er repræsenteret af tre kvinder og fire mænd.Der kan ikke sættes noget spørgsmålstegn ved at de syv danser er dygtige. Som de udfolder sig på scenen i en variation af dans, kampsport og springgymnastik. Sidder man forpustet tilbage og beundrer deres kontrol over vær enkel muskel. Hele danseforestillingen bliver historier fortalt, med og igennem kroppen. Især en danser, Martin Karlshøj formår at få os til at grine og måbe som han drager os ind i en fortryllende verden, som starter helt ude i fingerspidserne.

Forestillingen er en variation af gruppe optræden og den individuelles præsentation. Når det kommer til de individuelle præsentationer sidder man igen med beundring, for hvad den menneskelige krop kan. Men der går lidt for meget talentkonkurrence i den efter min mening. Da dansen også kombineres med jonglørkunsten og et German wheel. Det er uden tvivl imponerende hvad de formår, men det forstyrrer min oplevelse af et ellers ellers smukt og sanseligt univers.

“7 Runer” havde premiere i 2015 på Takkelloftet i Operaen. Forestillingen er pt. på Danmarksturné i ti byer og afslutter i Århus.

Efterfølgende skal den til Frankrig, Grønland, Færøerne, Island og Canada.

 

”7 Runes” skal have 4 stjerner. Det er bestemt en forestilling der at vær at se. Kan man lide kombinationen af nyteater og dans vil man elske den.

 

Har du lyst til at læse mere om Next Zones

Turné i ti danske byer

Bestil billetter på Bora Bora

 

Medvirkende:
Aritz Lopez Gomez
Eithne Kane
Martin Karlshøj
Edwin Condette
Anthony Yung
Bryn Roberts-Todd
Ivanka Moizan

Koreograf:
Lene Boel

Komponist:
Rex Casswell

Lysdesign:
Jesper Kongshaug

Producent: http://www.nextzonemoves.dk

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s