Kan alle danse?

Jeg tager hatten af for dem der springer ud i nye ting. Dem der vælger at udleve deres drømme. Men der er ikke alle drømme der skal deles med hele verden.

På Bora Bora i Århus kan man d. 9-10 februar 2016 se en anderledes danseforestilling “Dance For Me.” Forestillingen tager udgangspunkt i musiklæren Ármann Einarsson drøm om at danse for et rigtigt publikum. En lidt overvægtig mand på 50 år, har overtalt sin svigerdatter, koreograf Brogan Davison, til at hjælpe sig med at få denne drøm udlevet.

 

Fotograf: Hrefna Björg Gylfadóttir

Fotograf: Hrefna Björg Gylfadóttir

 

Forestillingen er på engelsk, og noget af det første vi hører er sætningen: ”Jeg ville ønske vi havde solgt flere billetter.” En forståelig udtagelse, som jeg sidder i en halvtom teatersal.

Forestillingen er opsat på den måde, at vi får lov til at være med under udarbejdelsen af forestillingen. Via en video dagbog, kommer vi med i tankerne før forestillingen. Det bliver dog lidt ligegyldigt at se på. Ármann og Brogan sidder og snakker. Men det der bliver sagt har intet virkeligt indhold. Jeg sidder tilbage med et ønske om at de havde taget kameraet med i øvesalen, det ville havde været spændende. Igennem forestillingen snakker Ármann og Brogan videre og vi får også små anekdoter fra deres liv. De små historier er meget underholdende. Men jeg kan ikke se at historierne bidrager med noget til forestillingen. Der er dog også dans i forestillingen.

Ármann danser bogstaveligt talt maven ud at blusen. Forestillingen har en del humor, men det er på bekostning af Ármann fysiske begrænsninger, når det kommer til at danse. Det bliver hurtigt meget forudsigeligt. koreograf Brogan danser også, både med Ármann og alene. Det er tydeligt at se at hun er udannet i dans. Især i et lille solo dans, fyrer hun den af og viser sit talent.

Jeg sidder tilbage med en fornemmelse, af at jeg ikke forstår hvad de vil med forestillingen. Der mangler en dramatisk handling. Hvis målet var at Ármann skulle danse for et publikum, er målet nået, i løbet af de første 10 min. Men er det nok?  Forestillingen forsøger at sætte spørgsmålstegn ved hvem der må danse, men budskabet kommer aldrig til orde.

Alle kan danse, det er bare et spørgsmål om på hvilket niveau. Ármanns niveau er bestemt ikke på højde med de professionelle, og det er helt fint. Det er selve indholdet, handlingen jeg har et problem med. Jeg han ikke finde frem til det.

Jeg syntes at ideen er ganske god, men den når ikke i mål.

 

Derfor får den 2 Stjerner

 

Medvirkende

Brogan Davison  og Ármann Einarsson

Iscenesættelse

Pétur Ármannsson

Koreograf

Brogan Davison

Producent

Dance For Me

 

Forestillingen kan ses på: Bora Bora d. 8-10/ 2 2016

For at læse mere om forestillingen og bestille biletter

 

Med venlig hilsen 5 Stjerner.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s