Pas på hovedet, der kommer en højtaler!

Selvlysende papir, kropslig dans, samt en højtaler der suser rundt i lokalet. Der er bare noget danseteater der ikke taler til mig.

På Bora Bora Danseteater i Århus kan man i disse dage en forestilling ON/VOLT.

Det starter meget godt. Publikum bliver budt velkommen i mørket. Vi for lov til at komme helt tæt på, da vi er placeret i en række hele vejen rundt om scenen. Igennem hele forestillingen leges der med forholdet til lys. Selvlysende papirlapper dannes en scene som udvikler sig i takt med at forestillingen kommer i gang. Dette er et meget smuk. Vi sidder i mørket og venner os til de gullige farver. lydsiden som blandt andet består af dansernes egne bevægelser, er med til at skabe en intens fornemmelse.

Fotos Søren Meisner

Fotos Søren Meisner

 

Forestillingen arbejder med forholdet imellem lys og mørke. Igennem forestillingen kommer der mere lys på scenen. Fra loftet daler tre teaterlamper ned. De sættes i gang som kæmpe penduler som roterer, i tre af hjørnerne. Det giver en meget sjov effekt. publikum sidder alle og misser med øjende. Men det er også her at forestillingen efter min mening tager en drejning, jeg godt kunne havde været for uden. Eller retter sagt, jeg forstår ikke denne form for danseforestilling. På scenen bevæger danserne sig rundt på scenen. Det er en meget kropslig dans. Små bevægelser bliver store og store små. Men jeg formår ikke at finde ud af hvad meningen er, hvis der er nogen. Noget danseteater har jo ingen decideret historie eller dramaturgi man kan følge. Men forestillingen er mere et rum man skal befinde sig i og derved føle noget. Men jeg fornemmer ikke hvor de vil hen. Dette kombineret med en højtaler nu også kommer ned fra loftet er med til at forvirrer mig yderligere.

En meget stor og tung højtaler sættes til at roterer og nærmest flyve rundt over scenen. Det starter i mørke og den lydeffekt det skaber er meget spændende. Det vækker minder fra biografen når de afprøver deres surround system, for at imponerer publikum. Man kan mærke vinden fra den enorme højtaler når den suser forbi. Men hvad skal denne højtaler? Udover at gøre mig ganske utilpas på mit sæde. I stedet for at se på det der sker på scenen sidder manege og kikker op for at se hvordan højtaleren er fortøjet.

En anden ting jeg ikke kan få øjende fra, er den ene mandlige dansers bukser. Alle danserne er klædt i sort tøj af forskellige art. Men den ene mandlige danser har grå cowboybukser på. Det er tydeligt at disse bukser er lavet til forestillingen da de er forarbejdet så de har gennemsigtige holder ligesom de andre kostumer. Men da de er grå skildrer de sig ud. Jeg prøver at vurderer om denne rolle har en bestemt betydning, men det lader det ikke til.

ON/VOLT er en forestilling der henvender sig til et særligt publikum. Et publikum jeg ikke er en del af. For mig skulle forestillingen havde været halvt så lang og bibeholdt mystikken ved at blive i mørke eller i det mindste halvmørke. Jeg er ikke i tvivl om at danserne er dygtige. Men forestillingen formår ikke at holde den spænding de lage op til i starten. For mig falder forestillingen fra hinanden da hele scenen bliver oplyst.

ON/VOLT får 1 stjerne, og det er for starten.

Forestillingen kan ses på Bora Bora danseteater Århus d. 15, 16 og 17 marts. Bestil billetter og læs mere på Bora Bora.

MEDVIRKENDE:

SIRI WOLTHOORN

FANNY BARROUQUERE

EVA HONINGS

JONAS ÔRKNÉR

ROBIN ROHRMANN

KOREOGRAF: TINA TARPGAARD

LYSKUNSTNER: SOPHIE GUYOT

KOMPONIST: MATHIAS FRIIS-HANSEN

DRAMATURG: INGE TARPGAARD

KOSTUMER: INBAL LIEBLICH

PRODUCENT: RECOIL PERFORMANCE GROUP

 

Med venlig hilsen 5 Stjerner

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s