Hvor godt kender du de syv dødssynder?

7EVEN leger med vores opfattelse af synd.  Måske ikke uventet starter forestillingen ud med biblens ultimative synder, Adam og Eva. I en smuk koreografi lavet af Fotis Nikolaou, bydes vi indenfor i syndens have.

Dødssynder er kommet på programmet. I forestillingen 7EVEN som i disse dage spiller på Bora Bora i Århus, Kommer dansegruppen Black Box med deres bud på en fortolkning af de syv dødssynder.

Fotos: Michael With

Ladhed. Foto: Michael With

 

Igennem forestillingen skabes nogle meget smykke billeder, der bestemt giver stof til eftertanke. Igennem en meget skarp koreografi, og et intens lydbillede komponeret af Christian Tronhjem. Sidder man næsten åndeløs tilbage. Black Box prøver igennem denne forestilling at komme med at bud på hvordan de syv dødssynder ser ud i dag. I en verden hvor forbruget er eksplosivt, og den man er nærmest er sig selv. Kan det være meget fint at kikke tilbage på de dyder vores samfund i princippet er bygget på.

Forestillingen tager temaer op fra vores tidsalder, men trækker samtidigt også mange tråde tilbage i tiden. Brugen af nogle meget smukke og udtryksfulde masker, lavet af Marthea Foka. For mig til at tænke tilbage på urtiden, det antikke Grækenland og stemmer i Afrika.

7EVEN er Black Box første helaftensforestilling. Da pausen kommer har jeg i princippet fået tilpas synd for en aften, selvom jeg stadig mangler de sidste tre. Til min glæde opdater jeg at anden halvdel er meget mere stærk end den første del. Det er på mange måder fantastisk, da første halvdel var god. Men også skuffende at første del ikke har samme intensitet som slutningen.

Vrede. Foto: Michael With

Vrede. Foto: Michael With

 

Da synden vrede kommer på scenen tager jeg mig selv i at holde vejret. Af de syv synder er det den som Black boks kommer stærkest igennem med. Da den ikke kun viste hvordan vrede ser ud men også hvad der kan være årsag til denne vrede, Krig. I en verden hvor vi efterhånden er blevet van til at der er krig og terre omkring os, rammer de plet. Det går lige i hjertet. Ladhed og lyst kommer på en tæt andenplads. Ladhed bevæger sig rundt på scenen, ført af fire andre danser, som havde hun ingen vilje. Der skabes en nærmest trance lignende tilstand, og vi føler med hende. Det er også tilfældet når vi kommer til lyst. Man havde nok forventet at der nu ville danse en meget sexet kvinde rundt på scenen. Men Black Box har valgt en anden vinkel. Nok er det kvinden der frembringer lysten i de to mænd der danser omkring hende. Men hun er mere passiv end forventet. Som i en spændetrøje er kvinden fanget i et spind af lyst.

 

Lyst. Foto: Michael With

Lyst. Foto: Michael With

Jeg er meget begejstret for forestillingen og jeg er ikke den eneste, da forestillingen er udsolgt allerede nu. 7EVEN spiller på Bora Bora Århus d. 30-31 marts.

 

7EVEN skal have 4 stjerner med på vejen.

 

Læs mere om forestillingen på Bora Bora Århus
Black Box Dance Company

Video smagsprøve

MEDVIRKENDE
ZANETA MAJCHER
LIONEL AH-SOU
CHARLOTTE ANNE LOGAN (CHARLEY)
MARCO RIZZI
BARTOSZ WOSZCZYNSKI (BARTEK)
MANUEL GAUBATZ
ISABELLA HARRITZ SØRENSEN
EMMY LOUISE THOMSEN

KOREOGRAF
FOTIS NIKOLAOU

IDÉ OG KONCEPT
MARIE BROLIN-TANI

MUSIK
CHRISTIAN TRONHJEM

KOSTUMER
CHARLOTTE ØSTERGAARD

MASKER
MARTHA FOKA

LYSDESIGN
ANDERS KJEMS

 Med venlig hilsen 5 Stjerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s