TUSK opera på åben gade

I Jægergårdsgade kunne man i dag få sig en opera oplevelse ud over det sædvanlige. Midt i gadefesten kunne man støde på blæser, stryger og ikke mindst operasanger.  En anderledes opera oplevelse, og bestemt en oplevelse jeg vil huske.

AUT præsenterer gadeoperaen TUSK, skrevet af komponisten Line Tjørnhøj. Denne gadeopera er skrevet specielt til Århus Symfoniorkester, Vokalgruppen Concert Clemens og ikke mindst Jægergårdsgade i Århus.

 

 

 

Jægergårdsgade er kendt for at holde hyggelige gadefester som samler byens beboer. Men i dag var gadefesten ikke kun loppe boder og cafeer, der var sat musik til.

Som man går rundt i denne opera oplevelse kan det være svært at finde ud af hvor mange der deltager. Men det er imponerende 100 personer. De er ikke kun på gaden men i butikker og i private lejligheder.

Som jeg går rundt i gaden hører jeg sætningen; ” Det er ganske fantastisk” flere gange. Og jeg er aldeles enig, det er noget ganske særligt.

Som man går rundt i gaden forandres musikken, noget bliver tydeligere mens andet fader ud. Man opdater pludselig en lille gruppe stryger i et butiksvindue og bare synet af dem får mig til at smile.

Det er utroligt befriende at se denne meget stringente musikstil, folde sig sådan ud på åben gade. Og det varme forårsvejr gør det bestemt ikke dårligere.

Jeg håber at man i fremtiden vil kunne støde på mere ”ud i det fri musik” da publikum ikke kun holder til i de store sale, men på gader og stræder.

 

Denne meget fine gade opera skal have 4 stjerner med på vejen. Og jeg håber på mere.

 

TID & STED Lørdag d. 7. maj 2016, kl. 11.30 og kl. 13 Jægergårdsgade, Aarhus

MEDVIRKENDE Aarhus Symfoniorkester Søren K. Hansen, Dirigent Concert Clemens Anna Ottertun, Vokalsolist Daniel Carlsson, Vokalsolist Truike van der Poel, Vokalsolist Line Tjørnhøj, Lirekasse Video: Anders Bigum LINKS

www.aut.dk

www.aarhussymfoni.dk

www.concertcemens.dk

www.jaegergaardsgade.dk

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s