Må man danse på kirken?

 

Jeg bliver simpelhed så glad når kunsten kommer ud af de traditionelle rammer. I dag har man muligheden for at se den spanske danseforestilling ”Uno”. Bora Bora har i samarbejde med Aarhus City Forening og Århus Domkirke stablet denne ganske gratis kulturoplevelse på benene.

Domkirkens tårn er scenen og selvom jeg er fra Århus og ofte går forbi domkirken, må jeg erkende at det er først når man ser tre danser kravle ud af et vindue og ud på selve tårnet, at det virkelig går op for mig hvor stor den bygning er. Det er som at se insekter kravle rundt på et træ.

Fotograf Joan Andersen "Uno" Århus Domkirke

Fotograf Joan Andersen “Uno” Århus Domkirke

Til dansen er der også musik. Den blæses ud over torvet og er med til at løfte forestillingen. Når det så er sagt er der til tider en bas der runger alt for meget i byrummet. Dette kommer desværre til at stjæle opmærksomheden for den del af dansen, som ellers er meget spektakulær.

Jeg syntes det er en fantastisk måde at bruge vores Domkirke på. Da vores kirker meget af tiden står tomme hen, syntes jeg det er en utrolig god måde at få dem inddraget i vores hverdag. Jeg ser gerne at man i fremtiden bruger vores kirker mere til kulturelle ting, som ikke nødvendigvis har noget med kristendommen eller religion i det hele taget. Publikum stimlede til for at se forestillingen.

Fotograf Joan Andersen "Uno" Århus Domkirke

Fotograf Joan Andersen. Publikum til forestillingen “Uno” Århus Domkirke

 

Forestillingen “Uno” af dansekompagniet Delrevés fra Spanien, trodser de normale konventioner om hvor der kan danses, og ikke mindst på hvad. De tripper og springer rundt på Domkirketårnet som var det en leg. Det giver publikum et sus i maven og vi beundrer deres kunnen. Det er et skønt miks af ballet, moderne dans og breakdans.

Som vi ser de tre danser overvinde tyngdekraften og flyve igennem luften for at lande lige så let som havde de fjer, kan man ikke andet end at beundrer deres talent og ikke mindst mod. Dansekompagniet Delrevés har specialiseret sig i at danse på bygninger, og det er en sand fornøjelse at opleve.

Fotograf Joan Andersen "Uno" Århus Domkirke

Fotograf Joan Andersen “Uno” Århus Domkirke

Nåede du ikke at se forestillingen her kl. 17.00 har du muligheden igen i aften kl. 22.30. Desuden er der sættes lys på denne forestilling. Uden at vide det er jeg sikker på at det også vil være en fantastisk oplevelse.

De flyvende dansere skal have 4 stjerner herfra

 

Medvirkende:

Instruktør:

Saioa Fernández

Assistent:

Eduardo Torres

Koreograf/ performer:

Sheila Ferrer, Eduardo Torres og Saioa Fernández

Musik:

Manuel Dabove

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s