Spørg og du skal få svar, måske

 

Circuit

Hvad går det ud på? Spørger der fra publikum.

En af de medvirkende svare: Det handler om at følge sig ung.

 

Circuit

Fotograf Louise Kirkegaard

På Åbne Scene, på Godsbanen, kan man i disse dage se forestillingen Circuit. Forestillingen omhandler alder, og med 17 medvirkende, der alle er over 60 år, er instruktør og koreograf Nønne Mia Svalholm, godt på vej.

 Forestillingen er delt op i tre afdelinger. Inden vi bliver lukket ind i salen, er der en kort intro. Så er der selve forestillingen, og efterfølgende har publikum mulighed for at stille spørgsmål til medvirkende og instruktør.

Selve forestillingen leger med nogle spændende vinkler på alderdom. En stor spejlkugle hænger midt i salen, og bliver derved omdrejningspunkt for forestillingen. Mine tanker ledes hen på de glade diskoteks dage, med høj musik, dans og evig ungdom. Igennem hele forestillingen bevæger vi os igennem en verden af cirkulærer elementer. Dette ses både i lydsiden samt den måde lyset bruges. Hen mod slutningen syntes dette cirkulære fokus dog at tage overhånd og stjæler nærmest opmærksomheden.

Når det så er sagt, skabes der mange smukke billeder på scenen. Det er som om vi starter ude i universets tomhed. Jeg sidder spændt og venter på hvad der skal ske. I en stemning af uhygge og spænding, smukt skabt af lys og lys, bliver mennesket skabt, og med det kommer alder på scenen.

Vi er så van til at det er unge eller voksne mennesker der danser rundt på scenen. Jeg finder det meget livsbekræftende at se så mange ælder mennesker samlet på en scene. I forestillingen er der især en scene der går lige i hjerte. En høj mand giver sig i kast med at udforske denne spejlkugle. Det er tydeligt at se hans nysgerrighed, hans gå på mod, hans barnlige sind.

Spejlkuglen som er det gennemgående element i forestillingen, kommer igennem forestillingen til at symboliserer alt fra jorden til ungdom. Et godt eksempel på ungdom er da en lille kvinde kravler op og sætter sig på denne spejlkugle. Hun gynger frem og tilbage og der hersker ingen tvivl om at hun nyder det. Men vi ser ikke en lille gammel dame med gråt hår, vi ser Miley Cyrus fra musikvideoen Wrecking Ball. Spejlkuglen har forvandlet sig, og dermed også den ændre dame.

Circuit

Fotograf Michael Dinesen

 Circuit bevæger sig i et maget langsomt tempo, alder har sat sig præ på forestillingen. Holder man af at fordybe sig i lys, lyd og bevægelse vil man elske denne forestilling. Men der er også dem der vil savne handling og mening. Alting bliver ikke penslet ud, man skal selv fortolke, der er ingen svar.

 Svar er noget publikum også savner, når det kommer til den lille snak, der var efter forestillingen. Det var lagt op til at publikum kunne stille spørgsmål og få svar. Men ikke alle spørgsmål bliver besvaret lige godt. Der bliver blandt andet spurgt til den overordnet ide. Og instruktøren Nønne Mia Svalholm, formår ikke at give et klart svar på dette. Hun begynder i stedet for at forklarer hendes arbejdsproces med forestillingen og hvordan den har udviklet sig til det den er i dag. Meget interessant, men det var ikke det der blev spurgt til.

 Circuit skal have 4 stjerner, mens jeg håber på at min alderdom bliver lige så fyldt med glæde og oplevelser som de 17 ældre medvirkende.

  

Circuit spiller på Åbne Scene, Godsbanen Århus

Fredag d. 24. juni kl. 20.00
Lørdag d. 25. juni kl. 16.00
Søndag d. 26. juni kl. 16.00
Mandag d. 27. juni kl. 20.00
Tirsdag d. 28. juni kl. 20.00
Onsdag d. 29. juni kl. 20.00
Torsdag d. 30. juni kl. 20.00

Køb biletter på her

  

Medvirkende:

Kunstnerisk leder/ producent: Nønne Mia Svalholm

Producent/ ideudvikling: Sine Riisager

Komponist: Thomas Wernberg

Cellist: Rosanna Lorenzen

Kunstnerisk sparring: Jesper de Neergaard

Dramaturg: Barbra Simonsen

Scenografisk Konsulent: Signe Klejs og Siggi Oli Palmason

Solodanser: Sisse Lunøe

 

Med venlig hilsen 5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s