For eller imod Dansk Folkeparti? Behøver man tage stilling?

 

vi står som sild i en tynde for at komme ind i salen, men vi må vente lidt ind nu, for først skal vi hører Prologen til forestillingen. Den er skrevet af selveste Pia Kjærsgaard. Det hun siger, er sikkert meget interessant, men jeg svært ved at hører hvad der bliver sagt, da højtaleren lyder som om den har spist en pude.

Forestillingen ”De stuerene” spiller på Svalegangen den 22. – 26. nov. Det er Mungo Park Kolding der står bag denne politiske gennemgang.

Og en gennemgang er hvad det er. Vi møder Pia Kjærsgaard, som en ung pige og følger hendes udvikling igennem det politiske Danmark. Igennem forestillingen sidder jeg og spekulerer over hvad denne forestilling vil. Den er hverken for eller imod DF, men hvad vil den så?

Foto Joan Andersen. Program; De stuerene

Foto Joan Andersen. Program; De stuerene

 

Det er humanismen der er fortæller, ikke mindst repræsenteret af Poul Nyrup Rasmussen, som spilles af Frank Thiel. Første gang Nyrup dukker op på scenen udbryder publikum i høj latter. Frank Thiel har fanget en god del af Nyrups velkendte gestik, men når det så er sagt bliver det til tider lidt for jappet. Det høje tempo der er gennemgående for forestillingen, gør at når Nyrup dukker op og skal sætte tempoet ned, opnås det ikke altid.

Når man tænker på DF kommer men ikke uden om de mange kontroversielle udtalelser. Igennem hele forestillingen møder vi et utal af politiker i og uden for DF, der alle har en mening de gerne vil dele. Hører man til det yngre publikum, og er man ikke inde i hvem der er hvem på Christiansborg, vil man til tider have svært ved at følge med. Når det så er sagt er der flere monologer og sang indslag som bestemt er med til at løfte forestillingen. Specielt vil jeg gerne fremhæve sangfuglen Anne Vester Høyer, der fremføre en meget smuk udgave af ” Der er et yndigt land”

Scenografien som består af nogle store bogstaver der danner ordet JEG ER DANMARK, bruges igennem hele forestillingen meget kreativt. Og det er en fornøjelse at se skuespillerne, klatrer, kravle og ikke mindst kneppe på de store bogstaver.

Som nævnt før et tempoet højt, skuespillerne har meget travlt igennem hele forestillingen med at skifte imellem de mange forskellige karakterer og kostumer. For det meste går det godt, men når det så kikser er det noget man ligger mærke til. Nyrup ikke når at få sine briller på og skuespilleren Tine Gotthelf som spiller Pia Kjærsgaard er Pia uden paryk. Det er en skam, for figuren Pia spilles super godt. Desuden er der en gullig nederdel, der skær mig i øjende. Alle skuespillerne er klædt i hvidt, men det har åbenbart ikke været muligt at finde en nederdel i en passende farve. Det er detaljer, men også de detaljer man ligger mærke til.

”De Stuerene” er en fin gennemgang af Pia Kjærsgaards politiske liv, suppleret af kulturelle danske højdepunkter. Hvis forestillingen vil vise det indlysende, hvor Danmark er på vej hen politisk, gør de det godt og humoristisk. Hvis forestillingen ønsker at fortæller os noget som ikke allerede har læst i dagliges presse, formår den ikke at få det frem. Det bliver en gengivelse, en underholdende gengivelse af virkeligheden uden at vælge side i debatten.

De stuerene får 3 Stjerner her fra, med håbet om at Nyrup vil huske at holde længer pauser når han taler.

 

Bestil billetter på Svalegangen

Læs mere om Mungo Park Kolding

 

Medvirkende:

Skuespiller: Trine Gottheft, Frank Thiel, Marie Nørgaard, Carl-Christian Riestra og Anne Vester Høyer

Instruktør: Kasper Sejersen

Manus: Kasper Sejersen

Scenografi: Louise Beck

Prolog: Pia Kjærsgaard

Lys: Morten Dorvin

Lyd: Anders Storm

Produceret af: Mungo Park Kolding

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s