Dukke numse, det er sku sjovt

De fleste børn kender H. C. Andersens Kejserens Nye Klæder. Det er historien om den meget forfængelige kejser, der til sidst i historien ender med at gå i gennem byen uden tøj på.

På en eventyrlig scene i Filuren, bydes der velkommen til dukkeforestillingen, Kejserens Nye Klæder. Det er en munter børneforestilling, som også vil få de voksne til at grine. Forestillingen spiller fra den 24.november – 16. december.

I Filurens dukke forestilling, Kejserens Nye Klæder, spilles de bærende roller af store dukker, dette suppleres af to dukkefører der også har fået tildelt mindre roller. De store dukker er med til at skabe en verden der er baseret på fantasi. Dukkerne er hvær især noget ganske særligt og der kan ikke hersker tvivl om at der er lagt meget arbejde i at udvikle dem. Som voksen fascineres jeg over deres detaljer, det er som om jo mere jeg ser på dem, jo mere opdager jeg.

Foto Joan Andersen, Væggen på Filuren, Kejserens Nye Klæder

Foto Joan Andersen, Væggen på Filuren, Kejserens Nye Klæder

 

Anja er vores fortæller, en fascinerende dukke med lilla hår, samt tilhørende dukkefører. Hun byder os velkommen og tager børn og barnlige sjæle med ind i en eventyrlig verden. Scenografien vækker minder tilbage til barndommens eventyrlige bøger. Vi er på intet tidspunkt i tvivl om hvor vi befinder os. Det er en skam at Anja kun byder os velkommen og siger farvel til sidst. Igennem forestillingen er der en del sceneskift, som fungerer meget fint, den ene scene, glide over i den næste. De forskellige dukker hjælper med at tage scenografi ud og ind. Dog hjælpes de også af en ung kvinde, som ingen dukke eller udklædning har. Jeg syntes at det er en skam at dukken Anja ikke får lov til at hjælpe mere til. Kun en enkel gang ser jeg at hun hjælper.

Musikken har en stor betydning. En musikant sidder på scenen og spiller på harmonika. Kejseren hundser rundt med ham. Men han spiller ikke kun decideret musik, han laver også forunderlige lydeffekter igennem forestillingen. I det hele taget er musikken med til at fastholde os i den eventyrlige verden.

Kejseren, som spilles af en meget barnlig dukke, får os alle til at grine. Et godt eksempel er når han skaber sig og ikke vil stå op. Hans kejserlige påklæder må logge ham op af sengen med et spejl. Igennem hele forestillingen møder vi dukker, der gør sig til og ikke er bange for at komme helt tæt på publikum. Det er i det hele taget en meget morsom forestilling. Dukke førende og dukkerne spiller på lige fod, og det overrasker mig positivt, hvor godt det fungerer.

Filurens, Kejserens Nye Klæder, har fået et mere moderne sprog, dette er med til at også de voksne vil være underholdt. Historiens gang er der ikke lavet om på, kejseren kommer til sidst på gaden i bare ingen ting. Til min store glæde, ser vi til sidst en Kejserlig dukke numse, noget man sjældent ser.

Filurens, Kejserens Nye Klæder, skal have 4 dukke stjerner, en for Kejseren, en for Anja og to for svindlerne Ravn og Skade.

 

Filurens, Kejserens Nye Klæder, Alder: 8 +

Bestil billetter hos Filuren

 

Tekst: Steen Mourier

Instruktion: Christina R. R. Jørgensen

Scenografi og dukker: Sus Haugland

Musiker: Emir Bosjnak

Dramaturg: Sune Sørensen

Lysdesign: Jesper M. Jepsson

Produktion: Teaterhuset Filuren

Skuespillere: Uffe Kristensen og Sune Abel

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s