Forviklingerne vil ingen ende tage.

 

I forestillingen ”Slottet i Sverige”, som spiller på Stavstrup Scenen frem til den 8 december, vil forviklingerne ingen ende tage.

Denne romantiske farce er skrevet af Francoise Sagan i 1960. En hurtig opridsning af hovedplottet er ganske indviklet, men jeg vil alligevel prøve at komme med et bud.

Hugo er Svensker og ejer slottet sammen med sin søster Agathe. Agathe vil gerne holde slottet og alle, der bor på det i en tidslomme fra Rokokotiden. Dette betyder at man er klædt derefter, også selv om vi befinder os i 1990erne. Elenore er kone til Hugo, og har selskab af sin bror Sebastian på slottet. Frederic er en nær slægtning til Hugo og Agathe, som forelsker sig i Hugos kone Elenore. Og så er der Hugos afdøde første kone, som ikke er så død endda, men derimod spæret inde på slottet. Nå ja og så har vi butleren.

Fortællingen er fyldt af forviklinger på kryds og tværs, og som man tror man har fat på dem alle opstår nye. Det er en meget langtrukket fortælling, og man sidder sommetider og glider lidt hen. Når det så er sagt, så er fortællingen fyldt af morskab og ganske underholdende.

Slottet i Sverige, lånt fra Stavstrup Scenens hjemmeside

Slottet i Sverige, lånt fra Stavstrup Scenens hjemmeside

Som nævnt så har Agathe et ønske om, at alle på slottet er påklædt som var vi i 1800 tallet. Dette gør at vi har fornøjelsen af nogle meget flotte og gennemførte kostumer på scenen. Desværre er der taget et valg om, at nok skal påklædningen være fra 1800 tallet, men det gælder åbenbart ikke for skoene. De fleste af skuespillerne har kondisko på igennem meget af forestillingen. Dette er med til at stjæle opmærksomheden, og det er en skam, da man har brug for at følge godt med for at få alle forviklingerne med, og ikke mindst nyde de mange sjove dialoger på scenen.

Stavstrup Scenen er sluppet meget fint af sted med denne forestilling, scenografien er udsøgt. Dog virker det som om der er nogen, der har fået fri leg når det kommer til lyssætningen. Den er meget varieret , virker rodet og er uden struktur.

Kan man lide forviklinger og kage er Stavstrup Scenens ”Slottet i Sverige” det helt rigtige valg.

”Slottet i Sverige” skal have 3 store stjerner herfra, ikke mindst for sine underholdende øjeblikke, og en perfekt othellolagkage, som altid, i pausen.

 

 

Forestillingen spiller: 21,24,26,27,29, 30 november og 5, 6 og 8 december

Læs mere om Stavtrup Scenen

 

Medvirkende:

Skuespillere: Maiken Damsgaard Bøgh, Kåre Andersen, Marianne Skou, Per Høstrup, Carl Olsen, Chris Amdisen og Birte Kock Larsen

Instruktør: Søren Møller

Sufflør: Maja Larsen

Scenograf: Jonna Kessel

Teknik: Holger Timman, Frank Lindgreen, Lykke Hansen og Karl Henning Broch

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s