Det er næsten som at havde 3D briller på.

Normalt sidder jeg pænt på min stol, med en blok i skødet. Jeg kan læne mig tilbage og nyde forestillingen. Men kunstnerisk leder og koreograf, Susanne Holm, har tænkt sig at lave om på dette.

 Aarhus har fået et nyt dansekompagni ”Sally Likes to Dance”. Premiere forestillingen ”The Door” kunne ses d. 1. december kl. 20 på Bora Bora Aarhus. Forestillingen spiller til og med d. 3. december.

Foto Joan Andersen. The Door

Foto Joan Andersen. The Door

Det er med nogen usikkerhed at Publikum bevæger sig ud på scenen, sammen med de 5 danser. Man er meget i tvivl om hvad der nu vil komme til at ske. Inden vi træder ind i salen, har Susanne Holm budt velkommen, og sagt at vi bare skal gå rundt i mellem danserne, og står vi i vejen, skal de nok flytte os.

Som det flokdyr vi er, stiller vi os i en slags rundkreds om danserne. Danseforestillingen begynder og vi er nu en del af denne forestilling, og så alligevel ikke. Det er som om vi ikke passer ind. Vi står i vejen for danserne, og når vi forsøger at flytte os, er men ved at gå ind i andre publikumsgæster.

Forestillingen bygger på det improvisatoriske promenadeteater, det vil sige at der er mulighed for at tilpasse forestillingen i forhold til det der sker, ikke mindst hvordan publikum stiller og bevæger sig.

Men der sker noget når man kommer så tæt på danserne. Fra publikumspladserne ville man kunne se de sved glinsende krop bevæge sig smukt på scenen. Nu blevet vi inviteret helt tæt på. Vi kan nu se den enkelte svedperle springe frem og glide ned at de spændstige dansekroppe. Det er en smule grænseovertrædende, at stå så tæt på danserne, men også ganske fascinerende.

Selve forestillingen, består af små historier. Der virker ikke som om de alle hænger lige godt sammen. Men flere gange fornemmer vi en urtid stemning, der bakkes godt op af de meget fine kostumer, lavet af Helene Vonsild. Der er brugt en stor mængde cykelslanger til både kostumer og scenografi. Og de benyttes ganske kreativt.

Hver lille historie, har sit eget musik og lyd univers. Og da forestillingen vare en times tid, er denne variation med til at vi, som publikum ikke kommer til at kede os. Klaver toner, trommer, cello og noget der leder tankerne hen på jazze, supplerer danserne. Dog er ikke alle overgangende i mellem de små musik stykker lige god. Vi bliver til tider revet ud af stemningen, da overgangen virker hår og brutale. Men selve indholdet er fantastisk og er med at opbygge de små historier danserne fremfører.

Det er en spændende og anderledes måde at se, og ikke mindst opleve dans. Når en danser kommer løbende igennem publikum, og vi må træde tilbage for at give plads, kan man mærke suset. Danserne er gode til at komme rundt på hele scenen, så lige meget hvor man står, for man på et tidspunkt en oplevelse helt tæt på. Personligt ville jeg havde ønsket at der havde været halvt så mange publikumsgæster på scenen. Dette ville havde givet en bedre oplevelse. Publikum havde ikke stået så meget i vejen, for hinanden, og man havde haft en bedre mulighed for at fornemme og opleve hele forestillingen. Man kom ofte til at være mere opmærksom på de andre publikumsgæster, end hvad danserne lavede.

Når det så er sagt er jeg meget begejstret for at danseteatret prøver kræfter med nye måder at opleve dans. Det var til tider som om man havde fået 3D briller på. Alting var stører, vildere, og ikke mindst tætter på.

Danseforestillingen ” The Door” skal have 3 store stjerner. Der er plads til forbedringer, men dansekompagni ”Sally Likes to Dance” har helt sikkert fat i noget.

 

Bestil billetter til The Door

Følg Sally Likes to Dance på Facebook

 

Medvirkende:

Dansere: Pernille Ahrenkiel, Annika Ernst, Jesper Hermansen, Sarah Holm Jacobsen og Lina Wailzer

Koreograf: Susanne Holm

Musik: Komponist og musiker Edi Premate

Scenografi og kostumer: Helene Vonsild

Video og foto: Martin Busborg

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s