En anderledes historie time.

Publikum bevæger sig i en lind strøm mod Bispetorv. Man kan fornemme der er optakt til noget spændende. Klokken er næsten 20.00, og blikket er rettet op imod den smukke Domkirke. Nu sker det.

Aarhus Stories

I denne uge kan man se et meget kreativ og anderledes bud på hvordan historien om Aarhus, kan fortælles. Aarhus Stories.  Præsenteret af Aarhus 2017, Den Gamle By og Filmbyen Aarhus.

DSC_1194

Aarhus Stories, Fotograf Joan Andersen

 

 

Aarhus Domkirkes sydvendte facade bliver scene for denne fortælling. På facaden vises fem animationsfilm specielt lavet til projektet. Vi starter i år 800 med vikingerne og slutter af i fremtiden.

De små animationsfilm er meget farverige og lyser virkeligt op. Der er god brug af de forskellige flader som Domkirken har. Men i nogle af filmende er det er ikke altid lige nemt at finde ud af hvor historien er på vej hen, og hvad der rent faktisk sker. Dette skyldes blandt andet de mange forskellige lag Domkirken har, vinduer, og tagplader i forskellige farver. De små animations film er dog suppleret af små tekster, som er med til at forklarer hvilken tids periode vi nu befinder os i. Disse tekster er både lavet på dansk og engelsk, men jeg må indrømme at også her er der plads til forbedringer. Det er ikke altid de bedste oversættelser, og teksten virker til tider lidt klumpet.

I forhold til de fem historier jeg savner at den røde tråd er mere tydeliger. I stedet for at kunne nyde denne anderledes historie timen, bruger jeg meget tid på at finde ud af hvad handlingen er, og hvad den vil fortælle mig.

På kun 25 minutter skal historien om Aarhus som by fortælles. Men det er ikke kun historien om Aarhus, det er også historien om Danmark. Da Anden Verdens krig vises på kirke facaden, kan man fornemme alvoren. Et kort øjeblik virker det som om vi alle holder vejret.

De frem animations film er produceret af M2Film fra Filmby Aarhus. Og suppleres af et meget fint soundtrack. Dette er komponeret og produceret af  Dj Static og Nicolai Absalon. Musikken er med til at løfte historien og en skænd blanding af forskellige genrer.  Fredag og lørdag kl. 21.00 fremføres musikken live af Dj Static, og musiker.  

Aarhus Stories Som er lavet i samarbejde med Den Gamle By er også en slagt reklame for den seneste permanente udstilling, Aarhus Fortæller. Den åbner d. 12. april 2017.

Jeg er meget begejstret over at man bruger Domkirken på denne måde. Og at dette indslag er for folket og ikke kun for kultur kender. Jeg ville dog ønske at de frem historier hang bedre sammen.

 Aarhus Stories, skal have 3 store Stjerner.

 

 Program
Onsdag d. 15. marts
Filmvisning kl. 20.00 + 21.00 + 22.00

Torsdag d. 16. marts
Filmvisning kl. 20.00 + 21.00 + 22.00

Fredag d. 17. marts
Filmvisning med live koncert med DJ STATIC + orkester kl. 21.00
Filmvisning kl. 22.00 + 23.00

Lørdag d. 18. marts
Filmvisning med live koncert med DJ STATIC + orkester kl. 21.00
Filmvisning kl. 22.00 + 23.00

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s