Som at stå midt i en naturfilm

This slideshow requires JavaScript.

 

 Normalt skriver jeg mest om kultur, teater, dans og udstillinger. Men på en rejse til USA havde jeg en særlig oplevelse jeg gerne vil slå et slag for. 

Jeg kørte på highway 1 mod Las Angeles da jeg pludselig ligger mærke til at der ligger noget i standsandet. Først tror jeg det er sæler, men de er ganske store. Lidt længer nede af vejen er der et skilt der fortæller at det er søelefanter og at man kan komme sæt på og se dem.

 

 

Jeg kører ind for at se hvad det er, og det er her jeg bliver meget overrasket. Jeg træder ud af min bil og ind i en naturfilm.

På strandbredden kan man se utallige søelefanter, de hygger sig som var de helt alene. Der er lavet et lille hegn og en gangbro hvor nysgerrige naturelsker kan stå og se ned på standen. Det er en helt særlig oplevelse. Ved indgangen til gangbroen, kan man læse om søelefanterne og hvordan deres år på standen ser ud. Jeg kan her læse at februar er måneden hvor de store hanner parer sig. Januar var måneden hvor ungerne sødes, og stranden er da også fyldt med små søelefanter.

Jeg har ikke den store viden om søelefanter, men må indrømme at dette syn er ganske betagende. Og en påmindelse om at vi skal passe på naturen. Jeg syntes det er en fantastisk måde man har valgt at håndterer alle de nysgerrige naturelsker. Man kan komme ganske tæt på, uden at forstyrrer naturen.  En perfekt måde at få en rigtig naturoplevelse.

Jeg vil gerne opfordrer alle til at komme et smut forbi og få sig en rigtig naturoplevelse.

så her er kørevejledningen:

fire mil nord for Hearst Castle på Califonia Highway 1. GPS 35° 39′ 48″ N and 121° 15′ 28″ W.

Søelefanterne er en 5 Stjernet oplevelse.

Læs mere om søelefanterne

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s