Hvem styre tilfældighederne?

En enarmet tyveknægt byder os velkommen og fortæller at det er den der styrer slagets gang. Efterfølgende gør en skuespiller det samme. Er der nogen der styre slagets gang? Eller er vi overlagt til tilfældighederne, kaos? eller er der en mening med det?

RAMDOM Fotograf. Julie Forchhammer

RAMDOM Fotograf. Julie Forchhammer

 

Livingstones Kabinet byder indenfor til en verden af kaos og tilfældigheder i forestillingen ”RANDOM” som spiller på Teater Momentum i Odense fra d. 22. marts til d. 4. april 2017.

Forestillingen henvender sig til et helt særligt publikum, som er van til at se forestillinger der arbejder med et abstrakte udstyk. Vi bliver ikke taget i hånden og ledt på vej. Men må selv finde orden i dette kaos, hvis vi da har brug for orden.

Som forestillingen går i gang udsættes vi for forskellige elementer af kaosteori. Båndsalat monster, kompleksiteten i et æg, samt at en trappestige også kan være ens sexpartner. Dette er bare få eksempler på hvad men som publikum bliver bombarderet af.

Det syntes meget af tiden som om selve forestillingen er sat rat Random sammen, men så passer det jo fint til titlen. Det er dog også tydeligt at denne tilfældighed er ganske struktureret, for eksempel i skuespillernes sammenspil ses det tydeligt.

Skuespillerne arbejder meget struktureret. De ved hvornår de skal gøre hvad, og der er flere sekvenser hvor de alle bevæger sig som var de en. Dette er meget smukt og viser desuden hvor gode skuespillere vi har på scenen. I det hele taget har jeg ikke en finder at sætte på skuespillet. Skuespillerne er yderst professionel i dette kaos af tilfældigheder.

Til dette kaos af tilfældigheder og struktur er der tilsat en til tider kaotisk lyd og musik side. Dette er med til at holde os som publikum fat i en tilstand af uvished. Musik siden består af både live og afspillet lyd og musik. Live musikken er med til at bidrage med noget helt særligt, den giver en slags ro, da vi kan se hvor den kommer fra og samtidig kan nyde musikanten. Desuden bruges farvet lys og en stor projektionsskærm til at skabe stemning, og forklarer kaos. Det er en skøn roden samme, som er med til at forstærke fornemmelsen af tilfældigheder.

Hele forestillingen er lidt ligesom et rodet skrivebord. Er det ikke ens, er det bare kaos. Men ejer man det, ved man hvor man skal finde alle ting. Der er struktur i rodet.

Igennem forestillingen bruges humor flere gange, hvilket er med til at man kan holde dette kaos ud. Disse overraskelser er også med til at publikum bliver inviteret med ind. For eksempel tager man et kik på hjernebælger, to slags. De vises som projektion. Den ene er uregelmæssig og grim, den anden er regelmæssig og smuk at se på. Vi sidder alle som publikum og tænker ”ja det har i da ret i”. Bare for at finde ud af at den uregelmæssig hjernebølge er den almindelige hjernebølge, og den regelmæssig hjernebølge vi syntes var så smuk, viser et epilepsianfald.

Som publikum bliver vi bombarderet med indtryk, der ikke alle giver mening. Og som vi mennesker er indbygget prøver vi at finde mening med dette kaos af tilfældigheder. Forestillingen ”RAMDOM” skal selvfølgelig være rodet, men det bliver det til tider lige rodet nok. Men sidder og leder efter en mening, en rød tråd i historien, som ikke eksisterer.

Jeg er meget begejstret for ideen og flere af elementerne og scenerne er bygget super godt op. Jeg vil dog igen holde på at den henvender sig til et helt særligt publikum. Og at jeg nok lige ligger på vippen til at falde udover.

 

RANDOM skal haver 3 tilfældige Stjerner

 

Læs mere om Teater Momentum

Læs mere om Livingstones Kaminet

 

Medvirkende:

Skuespiller: Pete Livingstone, Svend E. Kristensen, Petter Wadsten, Kristina Sørensen Ougaard, Pernille Koch

Iscenesættelse: Nina Kareis

Scenografi og foto: Julie Forchhammer

Koreografi: Adelaide Bentzon

Komponist: Pete Livingstone

 

Medvenlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s