Plastik fantastisk

Hvis man ikke er havbiolog eller har en dam i haven, tænker man nok ikke så meget over alger. Men i forestillingen ”As I collapse” har den selvlysende algen Pyrocystis Fusiformis fået hovedrollen.

Forestillingen ”As I collapse” kan ses på Bora Bora Aarhus, fra d. 28-30 marts. D. 29 marts er der artist talk efter forestillingen med koreograf Tina Tarpgaard og de medvirkende.

En alge som hovedperson på en dansescene, er ikke det indlysende valg. Men en nytænkende ide, jeg bestemt gerne vil se mere af. Et smukt program forklarer os lidt om tankerne bag forestillingen, samt at ingen alger er kommet til skade under tilblivelsen af forestillingen. Og vi kan læse at der er en algepasser, noget jeg kun kan smile af og være begejstret over.

As I collapse- Pogram, fotograf Joan Andersen

“As I collapse” Pogram

Det er ikke kun på scenen man finder disse selvlysende alger. Publikum får lov til at komme helt tæt på. Som vi ankommer til forestillingen får vi udleveret en konvolut med en lille forseglet saltvands pose, med alger i. Som man sidder i mørket med denne lille skvulpende pose i hånden, opdager vi at de små alger lyser op. De er som små funklende stjerner.

På scenen ses to lange saltvandsposer fyldt med alger. En selvlysende bølge af alger byder os indenfor i en verden der ellers ikke kan ses. Fem danser klædt i noget der ligner sort plastik, bevæger sig rundt på scenen. Scenografiens andet hovedelement er store gennemsigtige poser indeholdende vand. Disse store poser der ligner sækkestole, fyldt dem med vand, påminder os den lille pose vi har i hånden.

"As I collapse" Fotograf: Søren Meisner

“As I collapse” Fotograf: Søren Meisner

Forestillingen handler om den måde mennesker påvirker og sætter aftryk på vores planet. Noget der bliver tydeligt når den selvlysende bølge af alger opstår, som danserne berører den.

Selve forestillingen varierer meget i tempo og udtryk. Jeg sidder på et tidspunkt og får flach back til mine unge dage og teknofester. Høj puls, udklædt i plast, alle danser de sammen men også vær for sig. Danserne bevæger sig uden besvær igennem forestillingen, som var de omgivet af vand.

Som forestillingen udvikler sig bliver scenen mere våd af vand. Plask, klask og swush, lydende fra danserne der bevæger sig rundt på dette våde scenegulv. Dette suppleret med en lyd side der meget af tiden sender tankerne i havets dyb. Det er meget virkningsfuldt.

Mine tanker ledes hen på alt de plast vi som mennesker er ansvarlige for er i verdenshavende. En anden måde vi påvirker den natur vi befinder os i.

Dramaturgen i mig savner et handlingsforløb, der er tydeligere. Selvom der er god variation i forestillingens tempo, synes jeg forestillingen bliver lidt lang. Især da danserne udbryder i lyd. Disse lyd udbrud er med til at ødelægge den ellers meget fine stemning der er skabt, i lys og mørke.

“As I Collapse” er første del af en forestillingstrilogi (Masse; 2018), (Extended falls to humanity; 2019).  Jeg ser frem til at se hvad de kommende forestillinger byder på, og hvor dan de kommer til at hænge sammen.

 

”As I collapse” skal have 3 selvlysende Stjerne.

 

Læs mere om Bora Bora

Medvirkende:

Koreograf: Tina Tarpgaard

Dansere: Hilde I. Sandvold, Sam Denton, Nelly Zagora, Edward Lloyd og Joy Kammin

Alger: Pyrocystis Fusiformis

Komponist / Forsker: Till Bovermann

Lysdesigner: Minna Tiikkainen

Forskende kunstner / Konsulent: Pei-Ying Lin

Scenograf: Sille Dons Heltoft

Kostumierer: Sandra Møller Svendsen og Leanne Nielsen

Dramaturg: Inge Agnete Tarpgaard

Produktionsleder: Viktor K. Magnusson

Lystekniker / Afvikler: Yaw Darko

Lydtekniker: Søren Knud

Producent: Recoil Performance Group  / Carlos Calvo

PR: Betina Rex

Foto, video og program: Søren Meisner               

Algepasser: Thorbjørn Findsen

Teknik: Rasmus Cundell

 

Med venlig Hilsen

5 Stjerner.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s