Ja tak, tag blusen af!

Som jeg kommer ind i Katapults sal, står der to unge mænd og danser i scenekanten. Som jeg sætter mig ned, fornemmer jeg et smil i mundvigene på dem. Og det smitter, jeg tager mig selv i at sidde og se på disse unge dansere med et stort smil.

Danseforestillingen ” Alien Express” kan ses på Katapult Aarhus d. 29. april kl. 18 og d. 30. april kl. 12.  Og er en del af Spring Forward festivalen.

Danseforestillingen ” Alien Express” er en Slovensk produktion. Forestillingen består af flere dele, men det der binder den sammen er det stærke bånd man kan fornemme imellem disse dansere. De danser sammen, op mod hinanden, vær for sig, og så alligevel aldrig alene.

AlienExpress-Borut Bucinel

Alien Express – Fotograf Borut Bučinel

Som de to unge mænd danser en duet, hvor de på skift smukt vikles ind i hinanden, begynder den en danser; Žigan Krajnčan at synge. Publikum bliver meget overrasket, ikke mindst over hvor smukt det er.  Denne skønsang er med til at løfte den i forvejen meget smukke dans. Men sangen bruges også som humor. Som Gašper Kunšek akrobatisk kravler rundt på sin dansepartner Žigan Krajnčan, hører vi linjen ” The show must go on” som han kæmper for at holde og støtte sin dansepartner, på sine skulder.

Danseforestillingen er meget varieret i dens udtryk, men en ting jeg ligger meget mærke til er at den har et meget rent og ærligt udtryk. Den er ikke opstyltet, eller fin på den. De to unge danser er der barer. Det er så rent og simpelt.

Som to skøjteprinsesser danser de rundt på scenen, smukt og ubesværet. Vi imponeres over deres kropskontrol. Dette bliver understreget da da de til publikums store glæde smider blusen. En fremvisning i hvor meget kontrol de har over deres mavemuskler og tilhørende krop bliver stolt vist frem.

Igennem forestillingen er der en god brug af humor, musik og lys. De to danser er ikke bange for at komme helt tæt på publikum. Som de står indslynget i hinandens favntag, med deres nøgne overkroppe dansende mod hinanden, skabes forunderlige billeder.

Jeg er meget betaget af den enkelhed og så alligevel kompleksitet der er i forestillingen.

” Alien Express” skal hav 4 Stjerner for dens ungdommelige mod

 

Medvirkende:

Forfattere og kunstnere
Žigan Krajnčan og Gašper Kunšek

Musik
Kristijan Krajnčan

Lysdesign
LCLights

Foto
Borut Bučinel

Mentor
Kaja Lorenci

Producent
Urška Pleše

Produktion
Flota, Ljubljana

Koproduktion
Plesni teater Ljubljana

Støtte
Ljubljana Kommune

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s