Død morsomt

Vi kender det alle, det at være bange. Bange for at nogen følger efter en, bange for at komme til skade og så er der den frygt for alt det vi ikke forstår. Man har ikke været rigtigt bange hvis man ikke har hoppet et par gange i sædet og måske tisset i bukserne, bare et par dråber. Er du en af dem hvor rutsjebanerne ikke kan blive vildere nok, og står du forrest for at komme ind i spøgelseshuset, så har jeg en forestilling du skal se.

OPERA OPAQUE- pressefoto

OPERA OPAQUE- pressefoto

Teater Refleksion byder indenfor til den skræmmende dukke forestilling ”Opera Opaque” den kan ses fra d. 18-19. maj. Aldersgrænsen er 8 år, og forestillingen er en del af ILT2017.

Madame Silvas og hendes to hjælper, byder publikum indenfor til en sand gyser. Vi bydes indenfor i en uforligelig verden fyldt af død, frygt og humor.

Forestillingen består af små historier, der vises via et meget fint og opfindsomt skyggespil. Den første historie handler om at blive forfulgt. Noget vi alle kan sætte os ind i, og man så har prøvet det eller ej, så er det ganske angstprovokerende. Det lille skyggespil er enkelt lavet men yderst effektfuldt.

Desuden har dukken Madam Silvas og hendes to hjælper deres egen historie at fortælle. Dukken Madam Silvas, er en ældre dame, nydeligt påklædt, dog med et lidt skræmmende udtryk. Hun har et iltert temperament og er ikke bange for at hundse rundt med hendes to hjælper, der også agerer dukkefører.

De to hjælper og dukkefører er som taget ud af dukke filmen ”Nightmare Before Christmas” en skøn blanding af noget uhyggeligt på en hyggelig måde. I deres hænder kommer Madam Silvas til live og man glemmer flere gange at det er en dukke, og ikke en uhyggelig gammel dame.

Forestillingen leger med publikum, som man tror man har regnet den ud, overrasker den gang på gang. Det ene øjeblik sidder man og griner, og ikke bare en lille smule, det er helt ned i maven sjovt. For at hoppe i sædet af skræk det næste øjeblik.

Det er på samme tide både overraskende uhyggeligt og fantastisk morsomt. Jeg finder det befriende at denne forestilling der både er for børn og voksne, ikke barer skræmmer en smule, men i den grad skrammer igennem. Der var dog også et enkelt barn der måtte ud og havde tørret øjende og have et ekstra stort knus, under forestillingen. Så har man en sart sjæl og nemt til margerit vil jeg ikke anbefale denne forestilling.

Men er man til gys og humor i en skøn sammensmeltning er dette forestillingen.

Jeg elsker denne dukkeforestilling og vil opfordrer alle der ligesom mig godt kan lide det godt gys, at smutte forbi Teater Refleksion.

 

”Opera Opaque” skal have 5 frygtindgydende stjerne og mine varmeste anbefalinger.

 

Opera Opaque er produceret af Theatre Plexus Polaire

Bestil biletter og læs mere om forestillingen på her

 

Medvirkende:
MEDVIRKENDE OG DUKKEFØRERE PIERRE TUAL OG POLINA BORISOVA
INSTRUKTØR YNGVILD ASPELI
MUSIK GURO SKUMSNES MOE
DUKKEMAGERE POLINA BORISOVA, PRISCILLE DUMANOIR AND YNGVILD ASPELI
KOSTUMER SYLVIA DENAIS
LYSDESIGN DAVID FARINE AND SINDRE STØLSDOKKEN
SCENOGRAFI GUNHILD MATHEA OLAUSSEN
PRODUCERET AF THEATRE PLEXUS POLAIRE
DELEGATED PRODUCTION COMPAGNIE PHILIPPE GENTY (FR)
CO-PRODUCTION TEATER INNLANDET (NO), TURNEORGANISASJON FOR HEDMARK (NO) AND LA MCNN – CENTRE DE CREATION DE PRODUCTION (FR).

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s