Et stormvejr af avispapir, mel og nøgenhed

ILT Festivalen åbnings forestilling på Århus Teater blev skudt i gang med nøgne mænd, cirkus artisteri og et storm af avispapir.

MOUVINSITU_5-1280x672

Blessed Are Those Who Dream Standing Up Without Walking On Their Lives – pressefoto

Den fanske danseforestilling “Blessed Are Those Who Dream Standing Up Without Walking On Their Lives” kan ses på Århus Teater d. 17 og 18 maj, og er en del at ILT 2017.

Danseforestillingen “Blessed Are Those Who Dream Standing Up Without Walking On Their Lives” er en smuk og fantasifuld rejse ind I en drømmeverden. De franske danser Boris Gibe og Tiziano Lavoratornovi, bevæger sig rundt på scenen i en skøn blanding af moderne dans og cirkus artisteri.

Vi bliver inviteret ind i en verden hvor alt er muligt, og overraskelserne ingen ende vil tage. Selve forestillingen består af flere separate scene, med vær deres lille historie. Igennem forestillingen kædes flere af disse små fortællinger dog sammen. Som via teaterblod, hvidt mel der drysser ned på scenen og ikke mindst brugen af lys.

Forestillingen er badet i forskelligt lys. En af minde favoritter er da en stor teaterlampe på ben får lov til at imiterer at den er levende og kan synge. Vi hører smuk sang og i takt med sangen lyser lampen op. I det hele taget er der en smuk og fantasifuld lydside igennem hele forestillingen. Som da de to danser, løber og hopper rundt på scenen hører vi lyden af vand. Det er som om scenen er dækket af vand og ikke avispapir. Avispapiret er fra en anden smuk scene. De to danser kommer til at befinde sig i et stormvejr, af vind, og avispapir samt hvad jeg gætter på er mel. Dette skaber nogle nærmest filmiske billeder hvor de to danser bevæger sig frem og tilbage med vinden.

Denne danseforestilling er ikke kun smuk, den er også sjov. Igennem forestillingen er der flere sjove elementer, der er med til at give fortællingen et niveau mere. Som da de to danser kommer på scenen iklædt papir tøj. Som var danseren en smuk sommer fugl, fanget i sin papirs tøj puppe, får han virkelig luft under vinderne, da han slipper ud af papiret og nøgent laver badutspring rundt på scenen.  Publikum griner højt men føler sig også sig også forlegen over denne spontane nøgenhed.

MOUVINSITU_17-1280x672

Blessed Are Those Who Dream Standing Up Without Walking On Their Lives – pressefoto

Jeg er meget begejstret for denne fantasifulde forestilling, og finder den meget modig. Den indeholder et bombardement af forskellige ting, men undgår på magisk vis at blive for rodet.

 

“Blessed Are Those Who Dream Standing Up Without Walking On Their Lives” skal have 5 Stjerner for en hæsblæsende forestilling.

 

Bestil billetter og læs mere om ILT festivalen på hjemmesiden

 

 

Medvirkende:

INSTRUKTION BORIS GIBE & FLORENT HAMON
MEDVIRKENDEBORIS GIBE & TIZIANO LAVORATORNOVI
LYD & LYS NICOLAS GASTARD
REGISSØR JÖRN ROESING
DRAMATURGI ELSA DOURDET
KOREOGRAFI PIERGIORGIO MILANO, FLORENT BERGAL, BEN FURY, CÉLINE ZORDIA, GASPARD GILBERT, THOMAS COTEREAU, MARINETTE JULLIEN OG MORGAN ROMAGNY
FOTO DAMIR ZIZIC
PRODUCERET AF COMPAGNIE LES CHOSES DE RIEN (FR)

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s