Har i set den gigantiske stålridder der står på Bispetorv?

ILT2017 byder ikke kun på teater på de etableret scenen i Aarhus, der er også blevet plads til gadeteater som er ganske gratis.

Fra d. 17. -20. maj kan man på Bispetorv opleve en danser, en gigantisk stålridder hans dukkefører. Den lille forestilling på kun 30 minutter hedder ”The Giant Puppet”

This slideshow requires JavaScript.

Der skal hele 9 dukkefører, iført sort jakkesæt og bowlerhat, til for at få den 7 meter høje meter stålridder i bevægelse. Som mørket falder på har publikum fundet vej til Bispetorv. Vi sidder alle og venter spændt på et den store stålridder skal vise os hvad den kan.

Men vi kommer til at vente. For det er ikke her historien starter. Dukkeførerne er ikke bare dukkefører, de er også skuespillere. Historien starter ud med at en minder udgave af den store stålridder bæres ind på torvet og samles. Denne stålridder forelsker sig en ung kvinde, der pludselig dukker op. Halvdelen af forestillingen omhandler denne mindre udgave af stålridder, og først til sidst kommer den 7 meter høje stålridder i omdrejninger.

Den 7 meter høje stålridder frier til den unge kvinde og da hun med glæde kravler op på ham, ledes mine tanker hen på filmen King Kong.

Denne store stål skulptur er smukt udført, med øjne der kan blinke, der der ingen tvivl om at der er lagt meget arbejde i at lave den.

Men det er ikke megen scene tid den får. Vi var jo alle kommet for at se den 7 meter høje dukke. Og jeg må indrømme at jeg er lidt skuffet over at det kun er til sidst at den kommer på scenen. Jeg sidder lidt med en fornemmelse af ”var det det?” højdepunktet er da den unge kvinde kravler op på den, og det i sig selv er ikke noget særligt. Det giver et smukt billede, men det er også det.

Jeg var vild med ideen og havde glædet mig til at se denne stålridder indtage Bispetorv. Nok er den smuk og veludført, men det er bare ikke nok, hvis den skal være andet end en smuk skulptur.

 

The Giant Puppet får 2 Stjerne

 

Forman Brothers Theatre står bag The Giant Puppet

Med venlig hilsen

5 Stjerner

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s