Velkommen ud af skabet

Hvordan ville det føles at være fanget i et retssystem, som ikke var baseret på retfærdighed? Håbløst, frustrerende, forvirrende.  Dukketeatre forestillingen ”The Trial or The Woeful Story of Joseph K” bringer Håbløsheden, frustrerende og forvirrende til publikum, som de stilles for retten sammen med  Joseph K.

This slideshow requires JavaScript.

Dukketeater forestillingen ”The Trial or The Woeful Story of Joseph K” spiller d. 19. – 20. maj på Teatret Gruppe 38, og er en del at ILT2017.

Fortællingen er baseret på den surrealistiske roman “Processen” af den tjekkiske forfatter Franz Kafka. Den handler om Joseph K. som blev anholdt og retsforfulgt. Hverken læseren eller Joseph K. får oplyst hvad anklagen er.

Det slovenske Puppet Theatre Maribor har udviklet en dukkeforestilling der oser af kaos, sort humor og skæve musiske øjeblikke. Publikum er placeret på to af siderne. I midten er en slags pavillon opsat. I midten ligger et skab, som igennem forestillingen kommer op at stå og flere gange vader rundt på scenen.

Det ombyggede skab bruges som det bærende scenografiske element igennem forestillingen. Med låger på begge sider, er der rig mulighed for at kommer ind og ud af skabet. Desuden er der levet små vinduer i skabets side, hvilket giver end nu flerer muligheder. Skabet er meget velfungerende og det er fantastisk at se hvordan det udvikler sig. Det går fra at være kælder, kontor, til at være levende. Men den del af scenografien jeg virkelig finder opfindsom er en kombination af to lamper der forestiller tophatte. Disse suppleres af skjorter, og via de to skuespilleres arme vækkes det hele til live, og får personlighed.

På scenen er to skuespillere, klædt i lange sorte læder frakker og handsker, de får en til at tænke på skummet bagmands politi i det kolde Rusland. Som assistent har de en person klædt i noget der ligner munke klæder. Fire uhyggelige fingerdukker, som kun består af de sorte ledderhandsker og et dukkehoved, skræmmer og underholder på samme tid publikum. De hedder 1,2,3 og 4 og leder efter nr. 5 en del af tiden. Det bliver dog i længden, lidt for meget fald på halen komedie efter min mening.

Sproget er engelsk, suppleret af tysk og slovensk. Da jeg ikke taler slovensk og mit tyske ikke er hvad det har været, sidder jeg meget af forestillingen og falder lidt hen.

”The Trial or The Woeful Story of Joseph K” er en fantasifuld dukkeforestilling, der virkelig forstår at udnytte et skabs muligheder og har en meget opfindsom scenografi. Men forestillingen bliver lidt lang i det. Som man tror den er slut, viser det sig at vi nærmest kun er ved at kommet i gang.

 

”The Trial or The Woeful Story of Joseph K” skal have 3 Stjerner.

 

Læs mere om forestillingen og se programmet for ILT2015 her

”The Trial or The Woeful Story of Joseph K er Produceret af Puppet Theatre Maribor
Medvirkende:
MEDVIRKENDE MIHA BEZELJAK OG MIHA ARH
INSTRUKTION MATIJA SOLCE
DUKKER OG SCENOGRAFI PRIMOZ MIHEVC
DRAMATURGI JELENA SITAR CVETKO
LYS MATIJA SOLCE OG MILJENKO KNEZOCI
KOSTUMER SVETLANA MALOIC AND MAJA ŠVAGELJ
FOTO BOTSJAN LAH
PRODUCERET AF PUPPET THEATRE MARIBOR (SLO)

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s