Jeg følger efter dig…

Som barn af 80’erne havde jeg mange lydbøger. En kuffert fuld af kassettebånd og farverige bøger. Princippet var enkelt, når man hørte klokken skulle man bladre til næste side. B er en moderne udgave af en lydbog, en lydbog man får lov til at hoppe ind i, med krop og sjæl.

B- Pressefoto

B- Pressefoto

B er en Audio installation som kan opleves på teater Svalegangen d 18 – 21 maj, og er en del at ILT2017.

Jeg dukker mig som jeg åbner døren og træder ind i det første rum. Det er som om jeg er med i “Alice i eventyrland” en eventyrlig verden ligger for mine fødder. Jeg skal bare ture åbne den næste dør som jeg hører klokken i mine øretelefoner.

Publikum udstyres med et par høretelefoner og sendes derefter på egen hånd på eventyr. Man bevæger sig igennem forskellige rum, og i høretelefonerne lyder brudstykker af to historier, den ene er den velkendte historie om Snehvide. En viskende barnestemme visker i mit øre, til tider ganske uhyggeligt.

Foruden de to fortællere er der en meget fin og gennemført lydside. Vand, fluer, hunde og meget mere understøtter historien. Som jeg hører en viskende stemme sige ” jeg følger efter dig” hårende rejser sig i nakken på mig. Fortællingen er meget fin og da man går rundt på egen hånd forstærkes oplevelsen, det er kun rummet, fortællingen og jeg.

De forskellige rum er meget fint lavet, beklædningen på væge, gulv og loft varierer, samt hvad de forskellige rum indeholder.  Men det stoppes ikke her, vores lugtesans bliver også påvirket. I nogle af rummende er der tydeligt tilføjet duft, som er med til at forstærk fortællingen.

Jeg er meget vil med at få lov til at gå på opdagelse i denne eventyrlige verden. Som jeg træder ind i et rum, ligger jeg mærke til de fluer der er limet fast på loftet. Jeg tænker at det virkeligt er gennemført. Jeg har fleres gange hørt denne summen fra fluen. Pludselig letter en af fluerne og flyver lidt rundt. Jeg glemmer helt at lytte til historien, men står bare der med et fjoget udtryk og glor på fluerne, som jeg nu indser er levende.

B- Pressefoto

B- Pressefoto

Som i nok har regnet ud er jeg vild med denne lyd installation. Dørende binder en smule og som man gå fra det ene rum til det næste står man i en mellemgang, hvor man kan se det rå yder og rundt i teatersalen.  Det er en skam at denne mellemgang ikke er lige så gennemført som de rum man træder ind i.

 

B skal have 4 Store Stjerner for en meget sanselig oplevelse.

 

Løs mere om forestillingen på ILTs hjemmeside. http://www.iltfestival.dk/

B er produceret af Trickster-p. Sprog Engelsk, Dansk, Fransk, Tysk, Italiensk.

Medvirkende:

KONCEPT OG REALISERING CRISTINA GALBIATI OG ILIJA LUGINBÜHL
DRAMATURG SIMONA GONELLA
STEMMER DANSK VERSION BODIL ALLING AND MARIE LA COUR
DESIGN MIKE BROOKES
LYD LUIS FERNANDEZ
ORIGINAL MUSIK LUIS FERNANDEZ
REDIGERING LARA PERSIA
OVERSÆTTELSE SVEN ØRNØ
FOTO CCRZ
PRODUCERET AF TRICKSTER-P (CH)
CO-PRODUKTION TRICKSTER-P / MIGROS-KULTURPROZENT / TEATRO SOCIALE BELLINZONA / THEATER CHUR / FAR° FESTIVAL DES ARTS VIVANTS, NYON / SCHLACHTHAUS THEATER BERN / TAK THEATER LIECHTENSTEIN, SCHAAN

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s