Bare det ikke regner.

Som jeg sidder i bilen på vej til generalprøven på viking forestillingen ”Røde Orm” mindes jeg alle de gode oplevelser. Moesgaard Museum har en særlig plads i mit hjerte. Jeg kom der meget som barn og ikke kun når skole udflugten gik der ud.  Det var en kort cykeltur fra forstaden hvor jeg opvoksede. Både strand og natur omkring Moesgaard Museum bød på oplevelser. Haletusser blev til frøer, og venskaber blev stærkere.

Moesgård Museum, ligger scene til ”Røde Orm” fra d. 24. maj – 1. juli 2017. Forestillingen er den del af Aarhus kulturhovedstad 2017. Røde Orm kommer også til Sjælland i sommeren 2018 – Find info her

DSCF3745

Røde Orm – Foto Joan Andersen

 

DSCF3739

Røde Orm – Foto Joan Andersen

Jeg har besøgt Moesgård Museum som voksen, også efter at der er kommet en meget spektakulær museums bygning. Som jeg ankommer til pladsen er det første jeg ligger mærke til de mange tilskuerpladser. Og der er en grund til at jeg bruger ordet tilskuerpladser, for opstillingen minder mest om noget man finder på et stadion. Det er en gigantisk metal struktur, der gør det muligt for et stort antal publikummer at nyde forestillingen.

Historien om ”Røde Orm” kommer oprindelig fra en bog af samme navn skrevet af Frans G. Bengtssons. Den handler om den unge vikingehøvding Røde Orm. Vi befinder os i en tid hvor kristendommen har sit indtog. Røde Orm forelsker sig i Kong Haralds smukke datter. Men at opnå prinsessens kærlighed og få lov af kongen til at gifte sig med hinde, er ikke uforhindret. Forestillingen byder på tvekampe, religiøse forviklinger, druk og hor. Et rigtigt viking eventyr.

Scenografien er lige så gigantisk som tilskuerpladserne. En stor træskulptur, der ligner en mellemting af en fæstning og et skib, danner ramme for forestillingen. Desuden bruges det smukke græs tag på Moesgård Museum også som en del af scenografien. Dette er med til at udvide forestillingen og give den mere dybde.

This slideshow requires JavaScript.

Kostumerne er lige så spektakulære som scenografien. De er farverige og opfindsomme, og gør at man nemt kan følge handlingen selv fra de fjerne publikumspladser. Der er desuden en masse humor i kostumerne. Når vi ankommer til England, møder vi et kongeslot klædt i sølv og glimmer. Samt en konge, der minder mest om at barn.

DSCF3759

Røde Orm – Foto Joan Andersen

Igennem hele forestillingen er der en god brug af humor. Da vi befinder os i vikingetiden, hvor mænd er mænd, er sproget meget farverigt. Der bandes en del og man skal da også være 7+ år for at se forestillingen. Jeg er dog sikker på at mange vil gå hjem med nogle farverige udtryk i erindringen. At sproget er dansk i ”Røde Orm”, kan undrer mig en smule. Da forestillingen er en af de helt store i Aarhus kulturhovedstadens program. Jeg havde måske forventet at selve forestillingen ville være mere imødekommende for turister.

Forestillingen vare 2½ time, med pause. Og jeg må indrømme at nogle af scenerne er lige lange nok. Med undtagelse af en enkel, der efter min mening er for kort, nemlig afslutningen. Forestillingen afsluttes med den helt store finale. Og der mangler bestemt ikke noget, men alle tingende sker på samme tid og er derved over på et øjeblik. Publikum får ikke mulighed for at nyde den store finale. Det er en skam for den indeholder mange smukke og spektakulære elementer.

Forestillingen ”Røde Orm” er spækket med eventyr, drama og rigtige mænd. En rigtig familie oplevelse, der opleves bedst i tørvejr.

”Røde Orm” skal have 4 Stjerne. Og så håber jeg det danske vejr arter sig.

 

Læs mere om forestillingen og bestil billetter på hjemmesiden.

 

Medvirkende:

Andreas Jebro, Joen Højerslev, Martin Hestbæk, Allan H. Jensen, Michael Brostrup, Jens Andersen, Stig R. Skjold, Rasmus Botoft, Lars Lohmann, Louise Koefoed, Lars Simonsen, Steffen Eriksen, Søren Poppel, Thomas J. Clausen, Christine Gjerulff, Christina M. Skodborg, Linette S. Christende. MF

Iscenesættelse: Frede Gulbrandsen

Scenografi: Eilev Skinnarmo

Kostumedesign: Maria Gyllenhoff

Lysdesign: Thorsten Dahn

Dramatiker: Henrik Szklany

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s