Der er skruet helt op!

Som jeg går op af trappen til 4 sal, ligger jeg mærke til hvad jeg går og nynner; ”Dejlig er jorden” ikke en af de sange jeg normalt nynner. Men da jeg lige har hørt en meget øre hængende udgave i teaterkoncerten ”Lyden af de skuldre vi står på” bliver det nok heller ikke den eneste gang i denne uge, jeg nynner den sang.

 Århus Teater inviterer inden for til en teaterkoncert ”Lyden af de skuldre vi står på” den spiller fra d. 24. aug – 30. sep.

”Lyden af de skuldre vi står på” er en hyldest til Danmark og den danske sangskat. Menuen står på sange som vi alle kender og er vokset op med, fra ”Du danske sommer jeg elsker dig” til ”Dejlig er jorden”.  Sangene er blevet remixet af musikeren Simon Kvamm.

This slideshow requires JavaScript.

Simon Kvamms lyd aftryk er i gennem hele teaterkoncerten er tydelig. Så kan man lide hans stil vil man helt sikkert synes om hans fortolkning af den Danske sangskat.

I teaterkoncerten ”Lyden af de skuldre vi står på” er der skruet godt op. lys effekterne er mange hovedbeklædningen er enorm, og musikken pulserer igennem teatersalen, som var vi på festival. Den danske sangskat får et løft og jeg fornemmer et par numre der godt kunne blive radio og diskoteks hit. Der er dog også nogen der har fundet effekt knappen på mikrofonerne, og skruet godt op.

Der er skruet så meget op at man desværre meget af tiden har svært ved at høre teksten. Og da det jo er teksten der er hovedperson, er dette en skam. Sangen drukner i smuk elektronisk musik og lydeffekter.

Når sangen ikke drukner, er det en sang fornøjelse, at være til teaterkoncert. instruktør Nicolei Faber og scenograf Christian Albrechtsen har formået at lave en særdeles visuel opsætning, der taler til vores sanser og ikke mindst danskheden.

Som da sangen ”Du danske sommer” synges i en scenografi af regntøj, paraplyer og tordenvejr. Vi påminder at selv om det er sommer i Danmark, er sandsynligheden for regn ganske stor.

Der er i det hele taget en maget fin humoristisk linje igennem koncerten. Som de gigantiske hovedbeklædninger er får os alle til at smile. Aldrig har jeg set så fine hyben, min personlige favorit er dog tre meget smukke fuglehoveder. I det hele taget er der en meget god brug af kostumer. Koncerten varierer meget fint i dens udtryk. Første del centrerer sig omkring årstiderne, mens anden del, udfordrer mennesket og vores opfattelse af tingende.

Når jeg hører ordnende den ”danske sangskat”, må jeg indrømme at jeg får trang til at gabe. Jeg finder det opløftende at den fornyes og genopfindes. Simon Kvamm har formået at give den danske sangskat et løft igennem sit særegne digitale lydunivers. Måske er det på tide at jeg igen lytter til sangene fra min barndom.

”Lyden af de skuldre vi står på” skal have 4 elektroniske Stjerne

 

Læs mere om forestillingen og bestil billetter

Medvirkende:

Remixet: Simon Kvamm

Medvirkende Mette Døssing, Marie Marschner, Jacob Madsen Kvols,
Anders Baggesen, Mikkel Becker Hilgart, Lisbeth Balslev, Marluze da Cruz
Arian Kashef, Marie Koldkjær Højlund og Aarhus Teaters Kor

Musik arrangeret og produceret: Anders Boll & Marie Koldkjær Højlund

Iscenesættelse: Nicolei Faber

Scenografi og Kostumedesign: Christian Albrechtsen

 Musikere: Esben Inglev & Marie Koldkjær Højlund

Koreografi: Marluze da Cruz

Lysdesign: Mathias Hersland

Lyddesign: Lars Gaarde

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s