JEG SLIKKER ALTID PÅ HÅNDTAGENE PÅ OFFENTLIGE TOILETTER

Jeg er vokset op i et hjem med Ekstra bladet og Se og Hør. Ikke noget jeg er specielt stolt over, men heller ikke noget jeg skammer mig over, det er jo bare underholdning.

Svalegangen byder indenfor til forestillingen ”NATIONEN” af Mungo Park Kolding. Den spiller fra d. 19-23. sep. 2017.

Mungo Park Kolding, har lavet en forestilling der dykker ned i Ekstra Bladets debatforum Nationen. Med en humoristisk tilgang bevæger de sig ind på ganske fjendtligt grund.

Spørgsmålet er om NATIONEN kan omsættes til et dramatisk værk?

Udtrykket ”stilhed før storm” får ny betydning som Mungo Park Koldings skuespiller udfordrer publikum, med en meget lang scene i total stilhed. Kun en stille latter fra tilskuerpladserne bryder denne stilhed. Fra den ene yderlighed til den anden, bevæger vi os ind i debatten og nu råbes der alt fra; ”KÆLLING” til ”JEG SLIKKER ALTID PÅ HÅNDTAGENE PÅ OFFENTLIGE TOILETTER.”

Humor bruges igennem hele forestillingen, en vandkøler, som er den del af den simple scenografi, bliver et af omdrejningspunkterne. Som når de mandlige skuespillere drikker vand af hvide plastkrus, kvaser dem og smider dem over skulderen, som var det øldåser. I det hele taget spilles der på fordommene omkring Nationens Bruger. Emner som porno, sportsresultater til international storpolitik gennemgås.

Ekstrabladets slogan “Tør – hvor andre tier”, tages til nye højder, da en kvindelig skuespiller ydmyges på scenen, af de to mandlige skuespiller. Scenen er så ubehagelig, frastødende, og helt igennem fantastisk.

Igennem forestillingen bruges der citater fra debatten, men det er mange gentagelser. Citaterne siges igen og igen, dog på forskellige måder, men de mister deres ”PAW værdig” og man sidder tilbage med en følelse af at der kunne være mere.

Jeg er begejstret for forestillingen NATIONEN, den er underholdende. Klogere er jeg ikke blevet, men hvem siger at der er noget galt med bare at lade sig underholde. Måske jeg snart skal besøge mine far og dykke ned i Ekstra bladet eller Se og Hør, for hvem kan ikke lide at blive underholdt?

 

NATIONEN skal have 3 store stjerner.

 

Løs mere om forestillingen og bestil billetter.

 

MEDVIRKENDE: Frank Thiel, Marie Nørgaard, Magnus Christensen, Maja Juhlin
IDÉ: Lasse Bo Handberg
INSTRUKTION: Sofie Lauring
DRAMATURG: Karhrine Lund
SCENOGRAFI: Franciska Zahle
MUSIK: Anna Blinkenberg-Lindell
LYSDESIGN: Morten Dorvin
LYDDESIGN: Anna Blinkenberg-Lindell
KOREOGRAFI: Taneli Törmä
PRODUCERET AF: Mongo Park Kolding

Med Venlig Hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s