Haunted House, ikke for børn.

Som jeg tror der er overstået mærker jeg min forkølelse vende tilbage. Det vare dog kun få sekunder for da jeg går rundt om hjørnet glemmer jeg alt om stoppede næser…

This slideshow requires JavaScript.

DYSTOPIA Haunted House kan opleves i en nedlagt fabrik: Mørkedalsvej 28, Vejle. Fra d. 29. sep. – 28. okt. 2017. Man skal være 13+ dette Haunted House er ikke for børn.

For fjerde år i træk kan man opleve et Haunted House. Dette års forestilling er ”The Experiment.”En nedlagt fabrik lidt ude i skoven danner rammerne. Allerede som vi ankommer opbygges stemningen, som vi kører ned af en mørk vej bliver vi mødt af skikkelser klædt i lange sorte frakker, gasmasker og hjelm. De vinker os hen til parkeringen.

Vi stiller os i kø, for at blive tjekket ind, hvilket betyder at vi får et klistermærke med et nummer på som navneskilt, samt et armbånd, der minder om noget man får på sygehuset når man bliver indlagt. ”The Experiment” historie er da også at vi som publikum er udtrykket til at deltage i et forsknings eksperiment som afholdes af regeringen.

Det første der sker som vi træder ind i selve eksperimentet er da også at vi bliver tilset af nogle uhyggelige læger. Da det er totalteater, involveres vi med det samme, der hundset rundt med os og skal svare på spørgsmål om vores tolerance i forhold til gift og rotter.

Som vi bevæger os igennem dette Haunted House, møder vi flere skræmmende læger og ikke mindst deres patienter. Der er to slags patienter; dem der skriger og beder os om at hjælpe dem, og så er der de patienter der mider mest om zombier. Alle skuespillerne er udklædt og der er ikke sparet på noget, med teater blod, skræmmende masker og vild sminke bringen uhyggen til live. Igennem forestillingen møder man et utal af uhyggelige skabninger.

Der leges med publikums tolerance overfor uhyggen. Både når det kommer til, hvad man finder uhyggeligt, fra klovne til noget der kunne være udsprunget af en splatter gyserfilm. For mit eget vedkommen var det mest uhyggeligt de mørke rum, hvor man selv skal bevæge sig rundt, i vished at der hvert øjeblik kan der dukke noget eller nogen op.

This slideshow requires JavaScript.

85 skuespillere og aktører er med til at skabe en uhyggelig oplevelse, i de mere end 40 horrorfyldte rum, vi bevæger os igennem. Og der er der god mulighed for at få pulsen op. Det hele er overstået på 30-40 min, men man mister totalt tidsfornemmelsen. Så da jeg tror det hele er overstået, får jeg noget at en overraskelse da det viser sig at jeg ikke er igennem dette Haunted House indnu, men kun har holdt pause. Et snedigt trick, som man står og er ved at få hvilepulsen tilbage, og for mit vedkommen, fokus på min forkølelse vender tilbage, går jeg rundt om hjørnet og bliver overordentlig forskrækket da det går op for mig at vi stadig er i gang.

Den nedlagte fabrik er den perfekte kulisse, den meget varierende scenografi gør at man aldrig ved hvad der kommer næste gang, og man er derfor hele tiden på mærkerne. I det hele taget virker ”The Experiment” meget gennemført, det eneste minus er den tekst der er lavet til skuespillerne, den bliver hurtigt noget ensformigt. Vi bliver spurgt igen og igen om vi er en del af eksperimentet. Alle skuespillerne taler engelsk, hvilket ikke altid er lige godt. Jeg forstår ikke valget at det engelske sprog da det ikke syntes at bidrage til uhyggen tværtimod.

Kan du godt lide at få hævet pulsen er ”The Experiment” helt sikkert et besøg vær.

 

”The Experiment” skal have 4 skræmmende Stjerner

 

Læs mere om forestillingen på hjemmesiden eller deres Facebook

Køb billetter

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s