Klar til at grine igennem?

Som forestillingen går i gang ledes mine tanker hen på Zulus ”Dybvaaaaad” en humoristisk gennemgang af ugens tv. Det er lidt det samme og så alligevel ikke. Jeg mener, måske er det mere som Zulus “Nørgaards Netfix”. Han bruger jo også en masse YouTube klip, dog ikke lige så kreativt.

Bora Bora præsenter dobbeltprogrammet “Dans, for Satan” og “Forecasting”. De kan ses d. 13-14. Feb.

Dans, for Satan

“Dans, for Satan” er aftenens første forestilling. Det er en humoristisk refleksion over temaerne køn og seksualitet. Forestillingen indeholder to dele, en oplæsningsdel og en dansedel. Oplæsningsdelen er en smule svær at høre, og jeg glemmer hurtigt, hvad der bliver sagt. Mens dansedelen er meget sanselig og nærværende.

Dans for satan- pressefoto

Dans, for satan – pressefoto

En ung kvinde iklædt en leopardmønstret skjorte, gyldne leggings samt kondisko, danser rundt på scenen. Hun skifter konstant mellem kontrol og vildskab. Som vi sidder og ser på hende, minder hun om en mellemting mellem en lille pige, og en beruset kvinde. Dansen indeholder både uskyldighed og en spirende seksualitet, der pirrer publikum. Med et glimt i øjet drages vi mod scenen.

I programmet på hjemmesiden kan jeg se, at forestillingen gerne vil diskutere ligestilling, men jeg må indrømme, at det for mig bliver en meget lille del af forestillingens udtryk.

Forestillingen “Dans, for Satan” er fyldt med humoristiske elementer, og jeg sidder ofte og griner.

Forestillingen blev udvalgt af det europæiske netværk af danseteatre, Aerowaves, til at være blandt de 20 bedste nye talenter, der skal præsenteres rundt i Europa i 2018. Og jeg må indrømme, at jeg glæder mig til at se mere fra performeren Hilde Ingeborg Sandvold.

Forecasting

Aftenens anden forestilling “Forecasting” er ligeledes blevt udvalgt af Aerowaves, til at være blandt de 20 bedste nye talenter, der skal præsenteres i Europa i 2018.

 

This slideshow requires JavaScript.

Forestillingen “Forecasting” indeholder en ung kvinde og hendes computer. På computeren vises en samling amatørvideoer taget fra verdens største online videodelingskatalog; YouTube. På scenen manipulerer performeren den bærbare computer. YouTube videoer vises på computerskærmen og hun agerer foran, bagved, under og over skærmen. Det er som om to verdener – nutid og fortid – smelter sammen, og bliver til noget helt andet.

Til at starte med er det brugsanvisninger. Man sidder og stirrer på skærmen, og glemmer til tider helt at se på resten af den kvindelige performer. Da jeg tager mig tid til at se udover computerskærmen, sker der noget. Selvom det for eksempel kun er hendes hænder, der skal se ud som om de er en del af videoen, agerer hele hendes krop. Til tider laver hun endda selv et lydspor, som er ganske underholdende.

Forestillingen “Forecasting” er sjov, og man sidder meget af tiden og griner. Nogle af videoerne er ganske vist under bæltestedet, og dette er en nem måde at få publikums fulde opmærksomhed. Igennem forestillingen flytter computeren sig, og performeren formår virkelig at benytte hele scenen. Det meste af tiden er hendes timing helt perfekt, men det gør også, at når den ikke er, lægger vi mere mærke til det.

Jeg må dog indrømme, at efter et stykke tid tænker jeg, ”nu har vi vist set det”. Men ligesom med Zulus “Dybvaaaaad” og “Nørgaards Netfix”, som også er en gentagelse på gentagelse, popper et nyt videoklip op, og jeg sidder igen med et smil på læben. Det er sgu meget sjovt.

 

Dobbeltforestillingerne ”Dans, for Satan” og “Forecasting” er til det publikum, der gerne vil underholdes og le, og hvem har ikke brug for det i disse kolde og mørke tider.

”Dans, for Satan” skal have 3 store Stjerne.

 “Forecasting” Skal have 4 stjerner, man får jo helt lyst til at gøre hende kunsten efter, for at se hvor svært det er.

dansforsatan-2-940x480px

 Læs mere om forestillinger og bestil biletter 

Medvirkende i ”Dans, for Satan”:

KOREOGRAF & PERFORMER
HILDE INGEBORG SANDVOLD

FOTOGRAF
TALE HENDNES

 

Medvirkende i “Forecasting”:

SKABT AF
GIUSEPPE CHICO
BARBARA MATIJEVIĆ

PERFORMER
CHARLOTTE LE MAY

VIDEO
GIUSEPPE CHICO

LYD
VIKTOR KRASNIC

PRODUKTION
KAAITHEATER (BRUSSELS)

CO-PRODUKTION
UOVO (MILAN)

EXECUTIVE PRODUCER
1ER STRATAGÈME

DE FACTO

STØTTET AF
DRAC ILE DE FRANCE

CROATIAN MINISTRY OF CULTURE
THE CITY OF ZAGREB
THE FRENCH INSTITUTE
BEAUMARCHAIS SACD ASSOCIATION
PACT ZOLLVEREIN (ESSEN)
CAOS/FESTIVAL TERNI (RESIDENCY PROGRAM)

TAK TIL
MARIE ROCHE/GRAND ENSEMBLE FOR COLLABORATION
ROSTAN CHENTOUF FOR PROJECT MANAGEMENT

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s