Skal vi løbe hjemmefra?

 

Vi har alle prøvet det. At blive så vred, at det føles som om man vil eksplodere. At blive så vred, at vi planlægger at løbe hjemmefra eller faktisk gør det. Det er ikke kun børn, der sommetider løber hjemmefra, voksne gør det også. Når alting bliver for meget.  

”Historien om huset, der blev til en prik”, kan ses på Teatret Gruppe 38, Århus. D. 23. feb. – d. 7. mar. 2018. (8+ år)

Historien om huset der blev til en prik - Plakatkunstner: Claus Helbo

Historien om huset der blev til en prik – Plakatkunstner: Claus Helbo

Fortællingen er simpel; Solvej har set frem til at dele en skål jordbær med sine to brødre. Men da jordbærene skal deles ud, får hun et for lidt. Dette bliver hun meget sur og vred over, især da alle omkring hende siger ”skidt pyt”. Solvej bliver så vred, at hun løber hjemmefra. Historien ender dog godt, og Solvej finder hjem igen.

Historien er bygget op i lys og skygger. Bagtæppet er en projektion, der igennem forestillingen skifter udtryk, og er med til at sætte stemningen. Dette suppleres af en meget gennemført og velfungerende lyd- og musikside.

Hele fortællingen vises og fortælles igennem et skyggespil. På scenen står et bord med vaser, plastikdyr, en radio og en masse andre ting. Med lommelygter skabes forunderlige billeder, der vises på bagtæppets projektion. Det er fascinerende at se de tre medvirkende skabe disse fantasifulde billeder. Det er som om, vi får lov til at se med bag scenen.

Historien om huset der blev til en prik hus- Pressefoto Gruppe 38

Historien om huset der blev til en prik hus- Pressefoto Gruppe 38

Bodil Alling, agerer fortæller, og er hovedperson. Men igennem fortællingen hopper Bodil Alling også ud af historien, og agerer med hendes to hjælpere Søren Søndberg og Søren la Cour. Denne småsnakken finder jeg utrolig forstyrrende for fortællingen. Til at starte med sidder jeg og spidser ører for at følge med, men finder hurtigt ud af, at det ikke har noget med hovedhistorien af gøre, og så generer det mig endnu mere. Det trækker fokus fra en ellers meget fin fortælling.

Forestillingen er ikke kun for børn. Som ganske voksen fascineres jeg af at sidde og se, hvordan almindelige ting pludselig bliver til en fantasifuld verden, med et utal af lag. Solvejs rejse ud og hjem, er i sig selv simpel, men noget vi alle børn som voksne kan se os selv i. Hvem har ikke haft lyst til at løbe hjemmefra, en gang i mellem?


”Historien om huset, der blev til en prik” skal have 3 Stjerner, for det meget opfindsomme skyggespil

 

Læs mere om forestillingen og køb billetter

 

Medvirkende:
På scenen: Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour
Instruktør: Catherine Poher
Skabt af: Catherine Poher, Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour, Sara Topsøe-Jensen, Agnès Limbos, Philippe LeFebvre, Olivier Guillemain, Lars K. Olesen, Marie Netterstrøm
Plakatkunstner: Claus Helbo

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s