Danseforestilling, hvor jeg godt kunne undvære dansen

Jeg kigger mig omkring og ser en flok unge mennesker, helt blanke i blikket. De følger ikke med i, hvad der sker på scenen, de sidder i deres egne tanker. Jeg kan ikke bebrejde dem, jeg sidder jo også og tænker på noget andet.

”HERFRA MIN VERDEN GÅR” spiller fra d. 27. feb. til d. 3. mar. Åbne Scene, Godsbanen, Aarhus

NextDoors nyeste danseforestilling ”HERFRA MIN VERDEN GÅR” tager en dokumentarisk vinkel på, hvordan asylbørn vokser op i en venteposition.

Historien er rodet. Vi får at vide, at vi skal høre historien om en teenagers liv som asylansøger. Men forestillingen indeholder også, hvordan vi alle stammer fra aberne og, hvordan Amerika blev kolonialiseret.

Hele fortællingen starter så fint ud. Vi inviteres til at komme helt tæt på. Publikum sidder på puder omkring de tre performere. De går i gang med at fortælle om grundene til at man kan være asylansøger. Som de forskellige muligheder fremlægges, inddrages vi som publikum. En gruppe får at vide, at de er flygtet, fordi de er fattige, de vil derfor rejse ud for at søge arbejde. Som de har taget deres puder og flyttet sig til en andet placering i salen, bliver der sagt, at de har fået afslag, og ikke kan blive. De må så tage deres puder og sætte sig et andet sted.

Frustrationen er tydelig i ansigtet på de unge mennesker, og her snakker vi bare om en flok danske teenagere, der skal rejse sig op igen. Det er en superfin måde at vise, hvor frustrerende det må være at rejse rundt som asylansøger.

Fortællingen indeholder; dansesekvenser, en 14-årig asylansøgers fortælling, jord, små huse, udlændingeloven, shreddede papirer og en sø af mælk. Igennem fortællingen er der flere meget fine elementer. Som da vi får at vide, hvor den 14-årig asylansøger og hendes familie har boet. Et lille hus flyttes rundt på scenen. Det placeres i hvad ligner mælk, vi ser dog hurtigt, at det ikke er mælk men en klistret masse. Med jord skrives de forskellige steder de har boet, og huset flyttes med besvær rundt. En meget fin måde at vise hvor svært det kan være at flytte, når man har slået rødder.

Herfra Min Verden Gaar- Fotograf Joan A. Melchiors

Herfra Min Verden Gaar- Fotograf Joan A. Melchiors

Men så er der alt rodet. Og jeg snakker ikke kun om, hvordan scenen ender med at se ud.  Igennem forestillingen er der flere dansesekvenser, som blandt andet skal symbolisere det at rejse. Disse sekvenser er i princippet fine, dog lidt lange i det, og det er ikke altid tydeligt, hvad de vil med dem.  De bryder op med historien, og forstyrrer mere end de gavner. Hvis publikum ikke sidder og dagdrømmer, sidder de og dukker sig for ikke at få det hvide mælkesnask på sig, da danserne også ligger og roder rundt i det med deres hænder. Endnu et forstyrrende element jeg ikke forstår hvad de vil med.

Temaet er meget spændende, men selve forestillingen er super rodet, og forstår ikke at holde fokus på det vigtige det at være asylansøger. Der hoppes rundt og vores 14-årige asylansøgers fortælling drukner i klistret mælk og shreddet papir.

 

”HERFRA MIN VERDEN GÅR” skal have 2 stjerner

 

Læs mere om forestillingen, køb billetter

Foruden at spille perioden i Århus 27. februar- 3. marts spiller forestillingen også i København efterår 2018.

Koreografi, iscenesætttelse og koncept: Ingrid Tranum Velásquez, Anette Asp Christensen, Alexandra Hallén, Annika Nilsson

Medvirkende: Ingrid Tranum Velasquéz, Anette Asp Christensen og Alexandra Hallén

Producent: NextDoor Project

Komponist: Alexandra Carlgren Scenograf: Annika Nilsson

Interviews og lydoptagelser: Maj Horn & Eduardo Abrantes

Idé og kunstnerisk ledelse: Ingrid Tranum Velásquez

Fotograf: Annika Nilsson

 PR: Karen Toftegaard ApS

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s