“GRAB THEM BY THE PUSSY”, er det sjovt?

Da vi er cirka halvt igennem forestillingen, griner halvdelen af salen – for første gang. Jeg er dog en del af den halvdel, der ikke griner. Det er bare ikke morsomt. Og det er ikke fordi, jeg ikke kan se det morsomme i stereotyper, det kan være ganske fornøjeligt, dette manus er bare ikke sjovt.

07-1280x600

”GRAB THEM BY THE PUSSY” spiller på Svalegangen, Aarhus fra d. 7. APR – 4. MAJ 2018

Hvis man kun har læst titlen ”GRAB THEM BY THE PUSSY” og forventer en komedie, der handler om Trump, bliver man slemt skuffet. Temaet er feminismen og dens mange ansigter.

Fortællingen foregår i en boligopgang, hvor vi møder Sally og Mikkel, der bor på 2. sal. Mikkel er studerende, og vil gerne have børn, men Sally der arbejder i advokatfirmaet i stue etagen, er sikker på, at det ikke vil være godt for hendes karriere. På 1. Sal bor det lesbiske par Lisbeth og Tina. Lisbeth bliver 41 næste gang og ønsker sig brændende et barn. Noget Tina gerne vil være foruden.

På 3. Sal møder vi Thorbjørn og Annabella samt deres dreng Feng Dia, som de forsøger at opdrage kønsneutralt. Der er dog langt mellem teori og praksis. I kælderen finder vi bordellet, som kommer til at stå i skarp kontrast til den smukke blonde kvinde, der bor på øverste etage. Hun er perfekt, som kun Barbie kan være det.

Forestillingen ønsker at diskutere ligestilling og kønnenes opfattelse. Men desværre formår forestillingen ikke at bevæge sig ud over stereotyper og klichéer. Vi kommer vidt omkring, men det bliver overfladisk, ligegyldigt og plat. Forestillingen formår ikke at grave dybere, men ridser kun overfladen.

Ligestillingsproblematikken er bestemt aktuel, og en komisk tilgang havde været en dejlig forandring i denne tid, hvor tonen er blevet noget skarp ikke mindst med #metoo. Men ”GRAB THEM BY THE PUSSY” er bare ikke sjov. Når jeg læser, at det er en komedie, forventer jeg at grine, eller i det mindste at trække på smilebåndet det meste af tiden. 90 minutter hvor jeg det meste af tiden sad og krummede tær over, hvor ikke-sjovt det er, var ikke, hvad jeg havde forventet.

This slideshow requires JavaScript.

Scenografien der er lavet af Peter Schultz, er fantastisk, og utrolig kreativ. En skakbrætmønstret scene, der buer, skaber liv på scenen. Som når for eksempel Sally er på arbejde, og skal gå rundt på scenen i meget høje hæle. Hun må nærmest kravle rundt flere gange, mens de mandlige kollegaer, med nemhed kommer rundt på flade sko. En super fin måde at bruge scenen og kreativt vise kønsforskellene.

Skuespillerne spiller faktisk også ganske godt, det er materialet, de har, der ikke fungerer. Det er tydeligt, at de prøver på livet løs at være sjove, men manus er ikke til det. En skuespiller kan ikke være bedre end det manus, han eller hun får at arbejde med.

Alt i alt må jeg sige, at det var en skuffende omgang. En forestilling der skulle komme med en sjov vinkel på feminisme og kønnet, ender ud med at blive lige så kønsløs som Barbie og Ken

”GRAB THEM BY THE PUSSY” får 1 stjerne, og den går til den kreative scenografi.

 

Læs mere om forestillingen og bestil billetter

Medvirkende:

SKUESPILLER: CAMILLA GJELSTRUP, HOLGER ØSTERGAARD, METTE GADEBERG GREGERSEN, ALBERT STEIN ANKERSTJERNE OG JOSEFINE TVERMOES*  (*Elev ved Den Danske Scenekunstsskole)
TEKST: JEANETTE MUNZERT
INSTRUKTION: RASMUS ASK
SCENOGRAFI: PETER SCHULTZ
LYS: STEFFEN ILFELDT
LYD: ANTON BAST
PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s