Har du set den sorte skraldepose, der spiser mennesker?

Elsker du kropslige forestillinger? Især den nøgne krop? Forestillinger der dvæler, og tager sig god tid? Forestillinger der har en lydside, du også kan fornemme i ørene en time efter? Hvis svaret er ja, så vil du elske disse to forestillinger.  

Dobbeltprogrammet “WRECK – List of Extinct Species” og “KOKORO”  kan ses på Bora Bora, Aarhus d. 24. & 25. april 2018.

Nok er Dobbeltprogrammets to forestillinger meget forskellige, men de har også en del tilfældes; nøgenhed, leg med lys og skygger og så er de begge fra Italien.

“WRECK – List of Extinct Species”

Hovedpersonen i “WRECK – List of Extinct Species” er en gigantisk pudeagtig plasticpose. Den ligner mest af alt den klassiske sorte affaldspose, vi kender fra køkkenskraldespanden. Stemningen i forestillingen er fyldt med mystik og uhygge som stimuleres af en lydside der sender tankerne mod science fiction. Det er som om, denne sorte pude er levende, og det giver kun mere spænding til fortællingen.

WRECK - List of Extinct Species - pressefoto

WRECK – List of Extinct Species – pressefoto

Dette plasticposemonster sluger og spytter mennesker ud, som den bevæger sig rundt i scenerummet. Jeg er meget imponeret over hvor fint denne illusion fungerer. I lang tid sidder jeg og prøver at finde ud af, hvordan de gør. Det er som at sidde og se på en tryllekunstner, man kan ikke lade være med at gætte på, hvordan de bærer sig ad med at få den til at se levende ud.

 

Det er dog en skam, at denne meget fine illusion brydes, som da plastikposen kommer et smut op på publikumspladserne. Som publikum forventer jeg at blive opslugt af dette sorte monster, men nej, opslugt bliver jeg ikke.

Selve posemonstret, har også nogle skønhedsfejl, den er tydelig tapet sammen, og det er med til at bryde illusion om, at den ikke er menneskeskabt. Jeg kan godt lide ideen, men 40 minutter er i overkanten.

 

“KOKORO”

I pressematerialet kan jeg læse at “KOKORO” er et japansk ord, der kan oversættes til ‘indre væsen’. Det giver god mening, som Koreograf og performer Luna Cenere forvandler sin nøgne krop til skulpturer.

Kokoro - pressefoto

Kokoro – pressefoto

Man må sige at kropskontrol, kommer til sin ret. Jeg sidder med hoved på skrå og er imponeret over, hvordan denne skulptur faktisk er en krop. Jeg tænker at lige meget hvor mange yogatimer jeg får, kommer jeg aldrig i nærheden af at have den slags kontrol over min krop.

 

 

Men min imponerende tilgang til forestillingen falmer, som lydsiden går i gang. Den er høj, virkelig høj, og skærer i ørene. Lydsiden er en blanding af sang naturlig- og elektroniklyd. Det ender med at blive 30 minutter, hvor jeg bare sidder og venter på, at det skal være overstået. Som jeg går ud af salen, har jeg en hylen for mine ører.

Performer Luna Cenere formår virkelig at bruge sin krop, til mindste detalje, men lyden er bogstaveligtalt overdøvende, og hendes krop og talent drukner i denne forestilling.

 

“WRECK – List of Extinct Species” skal have 3 Stjerner.

“KOKORO” skal have 2 Stjerne

Læs mere om forestillingerne:
“WRECK – List of Extinct Species”
“KOKORO”  

Medvirkende “WRECK – List of Extinct Species”:

INSTRUKTØR & KOREOGRAF: PIETRO MARULLO

LYDDESIGNER: JEAN-NOËL BOISSÉ

LYSDESIGNER: JULIE PETITE-ETIENNE

SKULPTUR & KOSTUMER :PIETRO MARULLO & BERTRAND NODET

DANSERE: HELENA ARAÚJO, ADRIEN DESBONS, PAOLA DE BELLA, NOEMI KNECHT, PAOLA MADRID & ANAIS VAN EYCKEN

PRODUCERET AF INSIEMI IRREALI ASBL

 

Medvirkende “KOKORO”:

KOREOGRAF & PERFORMER: LUNA CENERE

MUSIK: GERARD VALVERDE

LYSDESIGNER: GAETANO BATTISTA

PRODUKTION: KÖRPER

SAMARBEJDE PÅ PRODUKTIONEN: VIRGILIO SIENI / NATIONAL CENTER OF PRODUCTION

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s