Konspirationsteoretiker, har de fat i noget?

Når jeg sidder og ser teaterforestillinger, kan jeg ikke lade være med at tage et kik på publikum en gang imellem. Jeg sidder i dag på 6 række og har rig mulighed for at kikke mig omkring. Igennem forestillingen kan jeg se at flere er nød til at tørre øjnende, også min veninde, som er mor til to, kniber en tåre.

Sammensvaergelse, pressefoto EMILIA THERESE

SAMMENSVÆRGELSE kan ses på Teater Svalegangen, Århus. Fra d. 4. – 15. Dec. 2018

Von Baden har denne gang lavet en thriller som en hver konspirationsteoretiker vil elske. Igennem forestillingen skabes der tvivl om virkelighed og fantasi. Det er ikke kun hovedpersonen Psykologiprofessoren Alex, spilet af Patricia Schumann, der har svært ved at finde rundt, også publikum kommer i tvivl.

Psykologiprofessoren Alex forsker i konspirationsteorier, Hun er gift med egyptologen Kim, som har svært ved at finde arbejde, og sammen har de sønnen Karl-Emil. Da vi første gang møder dem, er de er kærligt par, men alting ændrer sig den dag Karl-Emil ikke dukker op til fodboldtræning.

Det er forældres værste mareridt at miste et barn. Som man også kan se på publikum, er det et emne der rammer. Alex forsvinder ind i den verden hun kender så godt, konspirationsteorien. Ingen forklaring er dømt ude og alt er muligt. Nu er det hende og publikum der ser, mønstre i kaos, og desperate leder efter svar.

Scenografien er et køkken, som vi kender det fra vores egne hjem. Legetøj er med til at skabe stemningen af at det er et familiekøkken og der er en god brug af både køkken og legetøj igennem hele forestillingen. Mit yndlings element er nu et noget anderledes køleskab, uden at afslører for meget kan jeg sige at det er døren til en anden verden.

Denne anden verden af kaos, muligheder og konspirationsteorier suppleres af en til tider meget uhyggelig lyd side. En lyd side der vender tankerne ud i rummet og minder om noget fra en rum gyser.

Som publikum sidder vi og prøver at finde hoved og hale i fortællingen, det er ikke kun Alex der er på jagt efter sandheden, det er vi som publikum også.

Jeg er super begejstret for ideen og konceptet, men som forestillingen slutter, sidder jeg tilbage med en lidt skuffende fornemmelse. Alt er blevet forklaret.

SAMMENSVÆRGELSE skal have 3 store stjerner.

 

Læs mere om forestillingen og bestil billetter
MEDVIRKENDE:

SKUESPILLER: PATRICIA SCHUMANN, FREDERIK MELDAL NØRGAARD OG ANDERS BRINK MADSEN

TEKST: HENRIK VESTERGAARD

INSTRUKTION: VON BADEN

SCENOGRAFI: JOHANNE EGGERT OG ALLAN FRAUSING

LYSDESIGN: MADS LINDEGAARD

LYDDESIGN: EMIL ASSING HØYER

VIDEODESING: UNSAID FILM

FOTO: EMILIA THERESE

PRODUCERET AF VON BADEN

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s