Hmmmmm hvor skal vi hen?

Jeg har glædet mig i flere dage, jeg skal til danse teater med min lille søn på kun 8 måneder. Min barsel lakker mod ende og det er fantastisk at han nu er så gammel at vi sammen kan hygge omkring noget jeg holder så meget af: kulturen.

Forestillingen ”The Gaden og the Spirited Minds” spiller på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Århus.  D. 12-13 oktober 2019. (Aldersgruppe 0-12 måneder)

The Gaden og the Spirited Minds fotograf Joan A. Melchiors

The Gaden og the Spirited Minds fotograf Joan A. Melchiors

Jeg tager min billet frem igen, var det ikke på Bora Bora vi skulle se teater? Der ser lukket ud, så jeg går rundt om og ender på parkeringspladsen ved Brobjergskolen. Pludselig kan jeg se et skilt det virker bekendt. Det viser sig at babyloungen er inde på Brobjergskolen, den havde jeg ikke lige fanget. På billetten står der tydeligt at der er en babylounge, men ikke hvor.

This slideshow requires JavaScript.

Nok var den svær at finde men selve babyloungen er super fin, der er mulighed for at børnene kan lege, med opsat legetøj, samt rig mulighed for at de voksne også kan finde sig et sted at sidde. Puslepladsen er der styr på og i det hele taget er rummet dekoreret meget opfindsomt. Som jeg sætter mig i sofaen med min søn, sidder han og kikker meget nysgerrigt omkring sig, der er rigeligt at kikke på.

Forestillingen “The Garden of Spirited Minds” Har ikke en begyndelse og slutning som man kender det fra traditionelle forestillinger, men er lavet specielt til små børn.  Det er en forestilling man kan gå til og fra, som det passer med barnet behov.

Teater salen er lavet om til et univers, der inviterer os til at gå på opdagelse. vi skal ikke sidde passivt på stole, men føle, lytte, kravle og i min drengs tilfælde, møve sig rundt. Det er en have af stimulans.

Fra loftet hænger forskellige organiske forme ned, lavet af tyl lignende stof. Men det er ikke kun luften der er dekoreret. På gulvet ligger noget som ligner sten samt, andre genstande der igennem forestillingen bruges af danserne.

Forestillingen er delt op i små bidder, lys og musik skifter igennem forestillingen udtryk og med dem gør dansen også. Fra det rolige til det mere vilde og eventyrlige.

De to danser er utrolig gode til at læse de små børn, der er inde og se forestillingen. De holder øjenkontakt og har en fin fornemmelse for hvornår de kan komme tæt på og hvornår det bliver for vildt og de skal træde lidt tilbage. Som forælder føler jeg mig helt tryg.

This slideshow requires JavaScript.

Stemningen skifter flere gange igennem forestillingen. Det synes at være musikken og lyset der bestemmer hvad der nu skal ske. Noget af musikken er som taget ud af en rumfilm, mens andet har mere melodi.

Der er så mange forskellige ting i gang på samme tid, og jeg lægger pludselig mærke til at der dufter anderledes nu end da vi kom, jeg kan ikke sætte min finger på hvad det dufter af, men det er tydeligt at det ikke kun er musikken, lyset og danserne der forandres igennem forestillingen, duften gør også. Det er virkelig en forunderlig have.

Jeg finder det utroligt fedt at der er nogle kunstner der tager sig tid til at lave kunst til babyer. Og som min lille søn opslugt ligger på scenen og følger danserne rundt i rummet, er jeg sikker på at dette har været en succes, og noget vi bestemt skal igen en anden gang.  Faktisk er der rig mulighed for det da der i ugerne 41, 42 og 43 er dansefestivalen Dans Baby Dans – en interaktiv dansefestival for de alleryngste på Bora Bora.

“The Garden of Spirited Minds” skal have 4 store stjerner. og jeg vil glæde mig til at se hvad festivalden ellers byder på. 

Læs mere om festivalen

 

Medvirkende:

Danser: Dalija Acin Thelander og Noah Hellwig

Skabt af: Dalija Acin Thelander

Musik: Thomas Jeker

 

Med venlig hilsen 

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s