Ikke løbe…

Som danseren kommer helt hen til min lille dreng og giver ham en lysende halvkugle, griner han af begejstring. Jeg tror vi alle kender det, børn kikker efter lyset fra de er helt små, om det er lampen eller lyset fra vinduet, så drages de mod lysetly.

Twinkles - Fotograf Joan A. Melchiors

Twinkles – Fotograf Joan A. Melchiors

Twinkles spiller på Bora Bora d. 15 og 16 Oktober 2019. (aldersgruppe 4-24 måneder)

Inden forestillingen går i gang, beder danserne det voksne publikum om at sørger for at de store børn ikke løber rundt på scenen, da det kan være farligt. Men de gør også opmærksom på at alle børn er velkommen på scenen. Desuden er det ikke tilladt at tage billeder eller video under forestillingen, men efterfølgende vil der være mulighed for det. Meget fint at vi alle lige tager os en mobilpause, sammen med de små.

Scenen er et hvidt scenegulv, hvorpå der er lagt grønne firkanter til publikum. I midten af scenen hænger et omvendt tørrestativ fyldt med hvide lamper i forskellige størrelser. De danner en fin stjerne himmel. På gulvet laves der farvede cirkler af lys, som børene med det samme bliver draget imod. Musikken starter knap nok før de første børn er på scenen.

De to danser er iklædt en langærmet bluse og smækbukser i blåt og karry gult. De ligner to tumlinger, og jeg kan da også kun smile da det går op for mig at min søn er iklædt en langærmet bluse og sågar også har smækbukser på.

Dansernes dans udvikler sig igennem forestillingen. De starter med at kravle rundt på scenen som små børn, så slå koldbøtter og til slut har danser udviklet sig til vejrmøller og akrobatik, imellem de to danser. Det er en maget naturlig udvikling og man kan se at børene genkender sig selv.

Danserne er gode til at orienterer sig og ligge mærke til de små størrelser der kravler og løber rundt på scenen. For nogle af de voksne har ikke hørt efter og lader deres børn løbe rundt på scenen. Det skaber en del uro, og er en skam for alle os andre, ikke mindst de mindste tilskuer, der har svært ved at finde ro og fokuserer på lyset og  danserne, men nu også skal orienterer sig omkring de løbende børn.

Forestillingen er et Baby laboratorium i lys. Det fungerer bestemt efter intentionen. De små størrelser drages af det farvede lys på scenen, den lysende himmel der er skabt i tørrestativet og ikke mindst de små lysende lamper som danserne, deler ud til børnene.

Forestillingen har den helt rette længde, og der er meget fint at både voksne og børn har mulighed for at kikke nærmer på lyset, nå ja og så lige få taget et billede af de små størrelser.

Twinkles skal have 4 Stjerner

 

Læs mere om Twinkles 

 

Medvirkende:

KOREOGRAF
BIRUTĖ BANEVIČIŪTĖ

KREATIVT TEAM
MANTAS STABAČINSKAS
MARIUS PINIGIS
GLEB HOLLANDER

DANSERE
MANTAS STABAČINSKAS
MARIUS PINIGIS

MUSIK
ANDRIUS STAKELĖ
RENE AUBRY

LYS
AURELIJUS DAVIDAVIČIUS

STØTTET AF
LITHUANIAN COUNCIL FOR CULTURE
LR MINISTRY OF CULTURE
PARTNERS ARTS PRINTING HOUSE
ASSITEJ LITHUANIA

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s