Hvad er det der ligger under stoffet?

Min lille Oliver klynker en smule, men som vi sætter os på de hvide puder, fanger den hvide scenografi hans blik og han bliver helt stille for en stund. Man kan næsten hører at han tænker så det knager ”hvad er det?”

Cloud Catcher - Fotograf Joan A. Melchiors

Cloud Catcher – Fotograf Joan A. Melchiors

”Cloud Catcher” spiller på Bora Bora, århus d. 16-17 oktober 2019 (Aldersgruppe 6-18 måneder)

“Cloud Catcher” er en forestilling der med dans og bevægelse, inviterer børn og voksne ind i en eventyrlig verden. Jeg kan læse at forestillingens historie følger livets rejse, og som forestillingen går i gang, mindes jeg tiden hvor jeg var gravid.

På scenen er der opsat en hvid scenografi, en firkant i to lag stof danner scene. Over denne scene hænger igen noget stof i bløde bølger. Rundt om scenen er der hvide puder der leder tankerne hen på sten. Der er to danser på scenen, på midten af scenen kan vi se at der ligger noget under det ene lag stof, det viser sig at være to danser. Der opstår en fin dans mellem de to danser som vi kan se og de to danser gemt under stoffet. Mens de to danser nusses og danses ud til os andre, tomler en gruppe børn også rundt på scenen. Danserne er gode til at tilpasse sig i forhold til hvor børnene er på scenen, og er ikke bange for at flytte dem, eller tage dem op, for at få scenen videre.

For et voksensynspunkt er der en fin historie; de to danser som ligger under stoffet fødes og kommer ud i verden. Vi ser liv komme til, dette suppleres af nogle fine fisk handsker, som fascinerer det mindste publikum. Fiske handsker svømmer rundt, og der knækkes flere ud fra lommer i det øverste stof loft.

Det er en meget enkel men effektfuld scenografi. Den suppleres af en meget fin musik side, og en smule farvet lys. Blandt andet bliver scenen badet i blåt lys, da stoffet forvandles til bølger, og fiskende dukker op.

De børn som ikke allerede har indtaget scenen inviteres ind på scenen sammen med det voksne publikum, og scenen forvandler sig til en stor lunge, jeg er meget imponeret over hvordan de fire danser forvandler scenen fra det ene eventyrlige univers til det næste.

I det hele taget er jeg imponeret over de fire danser, klædt i hvidt fra top til tå, går de i et med scenografien og så alligevel ikke. De er under hele forestillingen smilende, og gode til at få øjenkontakt med børnene. Selvom der er en handling og tydelig scenografi der skal fælges er der også tid til at række små fisk til børene og ikke mindst vente på at de mindste tager sig tid til at tage imod dem.

Det er tredje forestilling jeg ser, som er en del af dansefestivalen Dans Baby Dans, på Bora Bora og jeg er imponeret over niveauet.

DANS BABY DANS plakat

DANS BABY DANS plakat

 ”Cloud Catcher” skal have 4 Store Stjerner, jeg kan næsten ikke vente til i næste uge, hvor jeg skal se to forestillinger mere, sammen med min lille Oliver.

 

Læs mere om forestillingen Cloud Catcher

Medvirkende:

PRODUKTION
ŠOKIO TEATRAS JUDESIO ERDVĖ
(DANCE COMPANY SPACE OF MOVEMENT)

KOREOGRAF
LAURA GERAŠČENKO

DANSERE OG SKUESPILLERE
ELINGA SERAPINAITĖ
JUSTINA JUKONYTĖ
GRETA JANKAUSKAITĖ
KRISTUPAS BIRŽIETIS
JONAS VIRŠILAS

SCENOGRAFI
ANGELINA FURMANIUK – SAVICKIENĖ

KOSTUMER
LINA ANDRIUKONĖ

KOMPONIST
KRISTIJONAS LUČINSKAS

 

Med venlig hilsen 

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s