Håndværkersex, er det ikke bare en historie?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på min far, han er ikke murer, men fortæller ofte anekdoter og fortællinger fra da han var ung. Jeg genkender den samme passion og begejstring i murens Mads fortælling.

Hvad tænker en murer-egentlig? Pressefoto

Hvad tænker en murer-egentlig? Pressefoto

Hvad tænker en murer – egentlig? Kan ses på Teater Svalegangen, Århus fra d. 4-8 feb. 2020.

Fortællingen er om og af muren Mads. Han tager os tilbage til de gode gamle dage hvor muren var konge på byggepladsen, hvor øl var en selvfølge og mænd var mænd.

Det er som at træde ind på en byggeplads. På scenen er et murværk ved at blive bygget. Værktøj, mørtel, spande og mursten står klar, på scenen mangler kun en murer. Men den første person vi møder er ikke håndværkeren, men en velklædt moden kvinde iført en rød velourkjole, lige så rød læbestift og tilhørende hårpynt. Det skal vise sig at hun og violinen hun har i hånden, står for forestillingens smukke lydbilledet.

Muren Mads kommer på scenen, han opfylder alle mine værste fordomme om håndværker. Med hængerøv i bukserne og lidt for meget polstring på maven, bunder han øl på rekord tid, og er letter chauvinistisk, som da han bruge den kvindelige violinist som radio. Ved at skrue på hendes ene bryst for at skifter kanal, og volumen justeres på det andet bryst. Det er for meget, en kliche og utroligt sjovt. Hovedfortællingen omhandler den gang Muren Mads fik mulighed for at knalde bygherrernes smukke kone.

Forestillingen er et humoristisk murværk, sammensat af mure anekdoter, sjov ”skønsang”, en fagbog af mureudtryk løftet op af smuk violinmusik.

Nogle af sekvenserne bliver lidt lange i det og jeg tuner ud flere gange. Som når muren Mads virkelig forklarer hvad en forbandt er.

Jeg er godt underholdt igennem forestillingen, der er et smukt samspil imellem muren Mads, og violinisten. Som jeg forlader salen er jeg lidt i tvivl om hvad forestillingen vil. For skal jeg kunne huske og bruge alle de fagudtryk jeg har fået serveret den sidste times tid, er det spildt på mig. Vil forestillingen der imod underholde er målet nået. For underholdt har jeg været.
Hvad tænker en murer – egentlig? Skal have 4 opmurede stjerner

 

Bestil billetter og læs mere om forestillingen

 

MEDVIRKENDE MADS NØRBY OG CATRIN HAASS SVENDSEN (VIOLIN)
TEKST MADS NØRBY
INSTRUKTION MADS M. NIELSEN OG MADS NØRBY
SCENOGRAFI MADS NØRBY
MUSIK MORTEN NØRBY, LUIGI BOCCERINI, KENNY BAKER, JULES MASSENET, CATRIN HAASS SVENDSEN
LYS JENS POULSEN

 

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s