Barista Bro Dans

Sne på skærmen, muntert klaver musik, et filmapparat der lyder som en kaffekværn, mens Gøg & Gokke fjoller rundt, høj på kaffekandens indhold.

I DON GNU’s nye forestilling A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL, er komikken fra 1920’ernes stumfilm kommet i fokus. Urpremiere fandt sted på Bora Bora i Aarhus d. 15. november og spiller frem til d. 25. november.

Med kaffekanden som hovedperson, byder DON GNU os velkommen i en verden, der er skabt til at få os til at grine. Fald på hale komikken, får i denne forestilling nyt liv. Dansen tager udgangspunkt i klassikerne. Selvom der ikke er nogen der falder i en bananskrald, har forestillingen et særligt fokus på det der kan gå galt.

Som forestillingen udvikler sig genkender man den ene klassiker efter den anden. Det er som at se en moderne udgave af Gøg & Gokke på slap line.

Pressefoto: DON GNU’s, A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL

Pressefoto: DON GNU’s, A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL

 

Et godt eksempel er ”jakke komikken. ”En jakke skal tages af, men de to danser ender begge med at være viklet ind i den, og af kommer den aldrig rigtig. Det er morsomt og er man glad for stumfilmens komik vil man elske forestillingen. Man tages tilbage til stumfilmens epopé tid

Ikke overraskende benytter DON GNU sig af video projektioner. Denne gang har Christoffer Brekne’s sort-hvid film, fået en mere bærende rolle. De fine små filmklip er med til at løfte og supplerer historien på scenen.

Scenografien er enkel; to skærme, to spots og et meget fascinerende filmapparat skaber den helt rigtige stemning. Især filmapparatet og kaffekanden er noget ganske særligt. De to særlige genstande er blevet moderniseret og byder på alverdens overraskelser. Dette suppleres af en ganske opfindsom og underholdende lys og musik side. Min yndlings lyd kommer fra kaffekanden, den har bestemt sit helt eget liv. Hvad den indeholder, er jeg lidt i tvivl om, men hvad det så end er, får det også mig til at smile ganske fjollet.

Nok fjoller de to danser rundt på scenen, men det sker med en præcision og ynde som er en sand fornøjelse at se på. De to mandlige danser Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, har i sandhed fundet hinanden. Det er som at se to elskende, der ikke kan slippe hinanden af syne.

I DON GNU’s, A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL, Det er en munter forestilling, der formår at løfte det klassiske fra stumfilmen, mens de stadigvæk overraske os.

Derfor skal den have 4 store stjerner herfra

 

 Video klip

 Køb billet hos Bora Bora

Læs mere om Don Gnu

 

Medvirkende:

Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Dramaturg & visuelle medier: Christoffer Brekne

Musik: Alice Carreri

Teknik & Lys: Peer Mariboe

Producent: Sigrid Aakvik

Co-produktion: BORA BORA – Dans og Visuelt Teater

Støttet af: Statens Kunstfond

Tak til Sten Baadsgaard for hjælp til scenografi

  

Med venlig hilsen

5 Stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s