En løftet pegefinger, af glimmer

 ÅHHH nej… ikke en forestilling der med løftet pegefinger skal belærer unge mennesker om, hvordan de skal begå sig på internettet. Dette er min første tanke da jeg læser hvad ”To The Internet” handler om. Heldigvis bliver jeg glædeligt overrasket.

”Welcome To The Internet” er en humoristisk gennemgang af internettet og hvad det kan bruges til. Forestillingen spiller på Filuren 24. marts – 7. april 2017. Aldersgrænsen er 13+.

This slideshow requires JavaScript.

Internettet er ikke noget ondt. Det er måden vi bruger det på, der har betydning. I gennem fortællingen tages vi i hånden af tre guider. De sprudler af glimmer og kunstighed, og er de perfekte repræsentanter for alt det opsatte og kunstige man kan finde på internettet.

Vi møder også Emma som får delt en lidt uheldig video på internettet. Vi ser hvad det gør ved hende, og i sidste ende hvad det får hende til at gøre. En stærk, men også humoristisk fortælling. Den løftede pegefinger er der, men den er kamufleret af humor og glimmer.

Forestillingen henvender sig til aldersgruppen 13+. Som voksen eller næsten voksen, vil jeg også godt anbefale forestilling til et voksent publikum. Forældrene til disse unge vil helt sikkert også få noget ud af at se den. Forestillingen giver et meget fint indblik ind i hvordan, unge bruger og opfatter internettet. Og måske kunne forældrene også lære noget, da der også er en løftet pegefinger der er rettet imod dem.

Scenografien er enkel, men super effektiv og med dens visuelle udtryk, fanger den målgruppen perfekt. Tre lysende kasser danner rum for fortællingen. i en farve eksplosion omfavner internettet os.  Dette bakkes op af en underholdende musik og lyd side. Bib, blim og wup lyder vi alle genkender fra Facebook og SMS, fylder rummet og vi sidder alle og grimer som et lyd klip fra You Tube stryger igennem lokalet.

I det hele taget er denne forestilling, meget morsom og underholdende. De tre skuespiller Marie Marschner, Steffen Nielsen og Daniel Bevense, skifter roller flere gange igennem forestillingen. Dette gøres ubesværet og man er aldrig i tvivl om hvem der er hvem, og hvor vi er. I det hele taget er det skuespillerne der bærer i denne fortælling. Uden deres timing og samspil, ville forestillingen falde til jorden. Jeg har kun sæbebobler og glimmerstøv til dem.

Den har en løftet pegefinger, og man er ikke i tvivl om hvad de vil med denne forestilling, underteksten er klar og tydelig. Men på samme tid formår den at underholde og formidle budskabet på en underspillet måde. lokalet er fyldt til bristepunktet  af sæbebobler, en oppustelige bane, glimmer og glitter.  Internettet er en fest af farver og muligheder, lige som forestillingen.

”Welcome To The Internet” er en farverig fortælling, unge og deres forælder vil bestemt gå fra den med et smil på læben. Men forhåbentlig også med lysten til at diskuterer dette internet og hvordan man bruger det. Ikke mindst når man er forælder.

 

Welcome To The Internet skal have 5 store glimmer stjerner.  

 

Læs mere om filuren

Læs mere om Teateret Apropos

 

Medvirkende:

Dramatiker: Brian Wind-Hansen

Instruktion: Rasmus Ask

Scenograf: Rebekka Bentzen

Lydunivers: Band Ane og Johannes Smed

Lysdesign: Jesper Munk Jepsson

Produktion: Teateriet Apropos og Teaterhuset Filuren

Skuespiller: Marie Marschner, Steffen Nielsen & Daniel Bevensee

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s